1 iunie, când se celebrează Ziua Copilului, va fi zi de sărbătoare legală, devenind astfel zi nelucrătoare la nivel naţional. Propunerea legislativă pentru modificarea articolului 139 din Legea nr. 53/2003 – Codul Muncii a fost semnată de parlamentari de la toate partidele și a fosta doptată de Camera Deputaților, for decizional.
Scopul este ca de Ziua Copilului, pe 1 iunie, părinţii să beneficieze de o zi liberă, pentru a putea să petreacă mai mult timp cu copiii lor. După adoptarea în Camera Deputaţilor, legea va merge la preşedinte pentru promulgare.
Propunerea legislativă a fost susţinută de campania derulată de grupul de iniţiativă format din Itsy Bitsy FM şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, lideri de opinie – Andreea Marin, Virgil Ianţu şi Tily Niculae, parlamentari, specialişti psihologi, asociaţii de părinţi, urmârind să îmbunătăţească relaţia dintre copiii şi părinţii din România, determinându-i pe cei din urmă să petreacă timp de calitate împreună cu cei mici.
Legea va fi transmisă preşedintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.
După promulgarea de către preşedintele României, data de 1 iunie – Ziua Copilului – se va adăuga celorlalte sărbători legale: 1 şi 2 ianuarie; 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române; prima şi a doua zi de Paşti; 1 mai; prima şi a doua zi de Rusalii; Adormirea Maicii Domnului; 30 noiembrie – Sfântul Apostol Andrei, cel Întâi chemat, Ocrotitorul României; 1 decembrie; prima şi a doua zi de Crăciun.
Codul Muncii mai prevede şi două zile libere pentru fiecare dintre cele trei sărbători religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decât cele creştine, pentru persoanele aparţinând acestora.
Adaugă comentariu