Actualitate

10.000 de lei pentru Rareş Buhai, propunerea primarului Ovidiu Creţu

Primarul Ovidiu Creţu a iniţiat un proiect prin care elevul Rareş Darius Buhai de la CN ”Liviu Rebreanu” va fi recompensat cu 10.000 de lei net pentru rezultatele excepţionale obţinute la Olimpiadele Internaţionale de Informatică. Profesorul său coordonator, Constantin Gălăţan, ar urma să fie premiat cu 5.000 de lei. Cei doi vor primi aceleaşi sume şi din partea Consiliului Judeţean.

”Rareş Buhai, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu”, este un exemplu elocvent de reuşită prin muncă şi consecvenţă, rezultatele excepţionale ale acestuia aşezând şcoala bistriţeană în ierarhia celor mai bune şcoli din ţară.   Triplu medaliat cu aur la Olimpiade Internaţionale de informatică desfăşurate până la acest moment în anul 2012, (Olimpiada Internaţională pluridisciplinară Tuymaada din Rusia, Olimpiada Balcanică de Informatică de la Belgrad şi Olimpiada Internaţională de Informatică din Italia), Rareş Buhai a reuşit performanţe unice în istoria şcolii bistriţene, pentru care a muncit constant, cu seriozitate, studiind înainte de concursuri până la 5 ore zilnic. De aceea, consider o datorie de onoare a comunităţii de a-şi recompensa valorile, Rareş Buhai, elevul de aur al Bistriţei meritând întreaga apreciere a tuturor. Performanţele deosebite obţinute de către elevul Rareş Buhai au fost posibile şi datorită profesorului Constantin Gălăţan, cel care coordonează activitatea de pregătire a elevului”, motivează primarul Ovidiu Creţu.

Cei doi vor fi premiaţi în cadru festiv.


Aceleaşi sume, aprobate prin proiect de hotărâre, le vor fi acordate lui Rareş Buhai şi profesorului Constantin Gălăţan şi de către Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud: 10.000, respectiv 5.000 de lei.

Edilul Bistriţei propune totodată şi acordarea a două burse de merit Nosa unor studente din Bistriţa: pentru Ioana Mihaela Vancea – studentă în anul I la Universitatea Babeş Bolyai Cluj Napoca, Facultatea de Litere, care a obţinut două premii II la Olimpiada de Limbă, Comunicare şi Literatură Română, etapa internaţională, în anii 2011 şi 2012, şi pentru Andreea Amarandei – studentă în anul I la Universitatea Tehnică Cluj Napoca, Facultatea de Automatică şi calculatoare, care a totalizat un număr de 631 puncte în urma evaluării dosarului.

Bursele se acordă cu începere din anul I de studiu şi până la obţinerea licenţei, cuantumul bursei fiind de 6.000 de lei pe an (500 de lei pe lună), de la bugetul local.

1 comentariu

  • Daca tot ii veti premia (sincere felicitatari pentru initiativa! … ar fi grozav daca s-ar si concretiza premierea celor doua remarcabile persoane !), opinez ca ar fi o buna idee neimpozitarea acestor venituri sau, daca aceasta nu se poate realiza, ca Primaria, respectiv Consiliul Judetean sa achite impozitul de 16%, iar lui Rares, respectiv D-lui Profesor sa le virati in cont sumele integrale (repet, dupa ce veti fi achitat Dvs. impozitele aferente…)…

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS