Actualitate

11 școli și grădinițe, în concursul ”Hai să scăpăm Bistrița de poluarea cu plastic!”, ediția a II-a

În această săptămână s-a dat startul concursului ”Hai să scăpăm Bistrița de poluarea cu plastic!” – ediția a II-a, în care s-au înscris 11 unități de învățământ din Bistrița și anume: Școala Gimnazială „Avram Iancu”, Școala Gimnazială nr. 4, Școala Gimnazială „Lucian Blaga”, Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare”, Liceul Tehnologic Agricol, Liceul Tehnologic de Servicii, Colegiul Tehnic „Grigore Moisil”, Colegiul Național „Liviu Rebreanu”, Colegiul Național „Andrei Mureșanu”, Grădinița „Trenulețul Veseliei” și Grădinița nr. 13.

Concursul se desfăşoară pe o perioadă mai extinsă – din ianuarie până la începutul lunii iunie – şi constă în colectarea lunară a deşeurilor tip PET în școli.

Se vor acorda premii astfel: premiul I în valoare de 2.000 lei; premiul II în valoare de 1.500 lei; premiul III în valoare de 1.000 lei; premiul „Juniorii colectării”, în valoare de 1.500 lei, pentru grădinița care colectează cei mai mulți saci de deșeuri tip PET; idei practice de reducere a cantităţilor de deşeuri din plastic prin renunțarea la folosirea produselor de unică folosință, gen: flacoane, plase, pungi, pahare, veselă și farfurii de unică folosință, etc. (cele mai interesante idei vor fi selectate pentru promovarea bunelor practici, iar cea mai practică idee va fi premiată cu 1.000 de lei. Imaginile trebuie postate pe pagina de Facebook „Bistrița renunță la plastic!”).

Concursul este organizat de Primăria Bistrița, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean și operatorul de salubritate Supercom.

La prima ediție, desfășurată în perioada mai – iunie 2018, au fost colectați peste 2.000 de saci cu PET-uri, cei mai mulți de către elevii Școlii Gimnaziale ”Ștefan cel Mare” (foto). Aici câștigătorii ediției I.

1 comentariu

  • Lăudabil momentul! Face parte din Planul de acțiune pentru învățământ al Județului B-N până în 2020, conform principiului nicio zi fără plastic! Vârf de lance operatorii în fabricarea polimerilor, angajator Teraplast.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS