Guvernul a decis declararea zilei de 13 august zi de doliu naţional. Este ziua în care Regina Ana va fi înmormântată. ”În memoria personalității Anei de România, Guvernul a declarat 13 august 2016 zi de doliu național”.
În această zi toate instituțiile, autoritățile publice centrale și locale vor arbora drapelul României în bernă. Drapelul va fi arborat în bernă și la sediile partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, instituțiilor de învățământ, instituțiilor de cultură și misiunilor diplomatice ale României, la punctele pentru trecerea frontierei, aeroporturi, porturi, gări și autogări, precum și ca pavilion pe navele și ambarcațiunile care navighează sub pavilion românesc. Aceeași obligație revine și persoanelor fizice, dacă arborează drapelul României la domiciliu sau reședință. De asemenea, posturile naționale de radio și televiziune, precum și instituțiile de cultură își vor adapta programul în mod corespunzător.
Regina Ana, în vârstă de 92 de ani, a murit, luni, la 13.45, la Spitalul din Morges, în Elveţia.
Sicriul cu trupul neînsufleţit al Reginei Ana va fi adus în ţară în 9 august, la ora 15.15, şi va fi transportat la Castelul Peleş, iar miercuri, 10 august, acesta va fi transportat la Sala tronului din Palatul Regal, iar sâmbătă va fi depus în Piaţa Palatului, pe un catafalc. Înmormântarea va avea loc sâmbătă, 13 august, la ora 15.00, într-o ceremonie privată, la Curtea de Argeş.
Ultimele Funeralii Regale din ţara noastră au avut loc la 24 iulie 1938, când Regina Maria a fost condusă pe ultimul drum. La dorinţa Majestăţii Sale Regelui Mihai I, funeraliile Reginei Ana vor respecta tradiţia înaintaşelor Majestăţii Sale.
Prefectul Ovidiu Frenț: ”Ne-a părăsit Regina Ana, o personalitate luminoasă, cu o viață sinonimă cu istoria ultimului secol, plină de dramatism ca o poveste de film, un rar exemplu personal de curaj, demnitate și modestie. Sper ca istoria să repare ceea ce noi nu am știut să punem la timp în valoare. Nu e nevoie să fii monarhist pentru a aprecia rolul și contribuția decisivă a Casei Regale a României la însăși existența noastră unitară ca stat modern, conectat la valorile europene. Rămas bun Majestate și iertați-ne pentru insuficienta noastră apreciere și înțelegere”.
Respect regalitatea si meritele ei, dar parca prea sărim în extrema ipocriziei (demonstrând-o).
60 de ani am hulit-o sau ignorat-o , iar acum o jignim, pupând-o în fund, deşi în mod cert instituţia regalităţii n-are nevoie de astfel de manifestări.
Dumnezeu s-o ierte şi să ne ierte şi pe noi !
Nu mi se pare ca era necesar sa se decreteze ziua de doliu. De fapt nici nu a fost regina. Se mentine fortat casa regala.Aparent e ,dar in fapt nu e .Asta e. Totul e cu susul in jos.Cand trebuie sa respectam improscam cu noroi,etc.Cand nu e cazul ne trezim plini de respect
a fost regina in tren!
Sun de acord cu tine Cititorul doar Marius Bălan a fost umilul servitor al reginei închipuite! Dar așa este el Cum apare un dos hop și Bălan!
Nu zău?? Dacă ați fi Cititor de altceva decât cancan-uri, ar trebui să știți că voința populară ,,face și desface” monarhii și republici , altele decât cele absolutiste ori dictatoriale. Ce s-a întâmplat în 1947 cu abdicarea silită a Regelui și proclamarea unei republici de către o mână de oameni, știe toată lumea. Nu legimitatea Casei Regale este chestionabilă cât cea a republicii și a ,,conducătorilor iubiți”.
Cititorule ; bine ca esti tu un mare neocomunist plin de istorie.
Un gest frumos din partea Bibliotecii judetene de a pune la dispozitie un spatiu care sa gazduiasca Cartea de Condoleanţe pentru MS Regina Ana a României, deschisa din initiativa Clubului Monarhiştilor Bistriţeni, condus de dr. Marius Pop, unde cei ce doresc pot să-şi exprime gândurile şi sentimentele de compasiune legate de trecerea la cele veşnice a Majestăţii Sale.
Regele Mihai şi Regina Ana au fost iubitori ai tinuturilor din judeţul Bistriţa-Năsăud . Exact in urma cu 19 ani, în luna august,1997 judetul Bistriţa-Năsăud a primit vizita Familiei Regale. Se intampla la scurt timp dupa ce Familia Regală a avut voie să vină în ţară şi Regele Mihai a primit cetăţenia română. Vizita a fost organizată de către PNŢCD, iar Cuplul Regal a petrecut o săptămână, vizitând mai multe localităţi, biserici şi obiective fiind primit primit de către prefectul de atunci, Dorin Popescu şi primarul oraşului Bistriţa, Pavel Popescu. A doua vizita Familiei Regale a avut loc in ultimele zile ale anului 2006, cand Majestatile lor Regele Mihai impreuna cu Regina Ana, alaturi de Alteta Sa Regala Principesa Margareta, Alteta Sa Principele Radu, Alteta Sa Regala Principesa Elena si sotul acesteia, Alexander McAteer, si cativa membri ai Casei Regale s-au aflat in judetul nostru. De data aceasta, vizita Majestatilor lor Regele Mihai si Regina Ana a fost organizata pe filiera Bisericii Ortodoxe Romane si a avut un caracter privat.
Dumnezeu s-o odihneasca pe Regina Ana!
NU SUNTETI CORECTI DOMNULE BIBILOTECA
CAND A MURIT REGELE CIOABA ????
„ham vrut si inima mea sa asterne ceva pe hartie…..si nu am avut loc…pentru regele meu, acum aveti loc pentru regina voastra!!!
dar nu-i bai…m-am dus la colt si astern ceva pe halta hatie”
„Regina României” nu avea cetățenie română, atât de mult i-a păsat de România. Mă distrează sf-urile cu chestiile astea regale, rege, regină, principesă, alteță, majestate etc, România e republică, dar ei sunt regi și prinți.
astazi a fost o zi de sambata obisnuita. punct.
Ovidiu un caine jegos comunist. Esti o belea de comentac cu o frustrare fara margini. Nu mai sti nimic altceva decat sa te legi de Marius Balan. Da ce dracu, omul asta ti-o violat nevasta ? De fapt in micimea mintii tale ii ridici notorietatea nestirbita pana-n prezent.