La Ministerul Dezvoltării s-a semnat un act adițional la contractul de finanțare pentru lotul Bistrița 24, întregind lotul Bistrița 17, în care sunt cuprinse 14 blocuri de locuințe intrate în reabilitare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), valoarea contractului fiind de 46.895.455 lei fără TVA.
Este vorba de 571 de apartamente, cu o suprafață totalizând 44.617,98 metri pătrați, la adresele:
- B-dul Independenței nr. 2;
- B-dul Independenței nr. 81, sc. A-E;
- B-dul Independenței nr. 81, sc. F-K (prin lotul Bistrița 24);
- Aleea Privighetorilor nr. 3;
- Intrarea Turturelelor nr. 3;
- B-dul Decebal nr. 21;
- Str. Lalelelor nr. 5;
- Piața Morii nr. 1;
- Piața Morii nr. 6;
- Piața Morii nr. 7;
- Str. 1 Decembrie nr. 18;
- Str. Sucevei nr. 9;
- Str. Sucevei nr. 11;
- Intrarea Pârcălabului nr. 3;
- Intrarea Pârcălabului nr. 4, cu str. Vasile Lupu nr. 17.
”Reamintim că, în această vară, Primăria Bistrița a recepționat și lucrările de reabilitare a 10 blocuri de locuințe, având 601 apartamente, pe o suprafață totală de 36.548,85 metri pătrați. Mare parte a finanțării a fost asigurată prin Ministerul Dezvoltării, dar municipalitatea a contribuit cu circa 10 milioane lei pentru a rezolva confortul termic al unor locuințe ce nu fuseseră eligibile în cadrul proiectelor de reabilitare prin fonduri europene.
De asemenea, de la preluarea mandatului de edil al municipiului, au mai fost recepționate 24 de blocuri reabilitate cu fonduri europene prin POR, totalizând 980 de apartamente, pe o suprafață de 73.225 metri pătrați.
Vom continua să fim un oraș-exemplu și din acest punct de vedere, Bistrița având multe alte proiecte de eficientizare energetică a unor blocuri de locuințe prin PNRR și PRNV 2021-2027, în diverse stadii”, spune primarul Ioan Turc.
Banii din PNRR trebuie acordati doar pentru proiecte de interes national
Nu vad motivul pt a folosi acesti bani pt niste blocuri unde sunt apartamente private …furt
Pass
Dar de blocurile de pe strada Decebal sau Dragoș Vodă nu se atinge nimeni?Cu acelea trebuia sa înceapă reabilitarea!
e bine ca se fac in continuare, astea mai noi sunt chiar mai faine, nu in culori tipatoare.
cele zece blocuri de care spune primarul nu ar fi prins vreodata sansa anveloparii daca nu gasea solutia cu ministerul Dezv.
spor la mai multe !
Dar cele mai vechii, de pe Arțarilor, cănd se reabilitează sau alea se dărâmă?
Alea se demoleaza.
Corul lingailor, atentie! Sariti iute si multumiti lui Radu Moldovan!
Ăștia au selectat să reabiliteze ,cele mai noi și mai bune cartiere , Colibitei arată ca după război în centrul orașului și ei se leagă de Vasile Lupu la periferie !
Blocul Nr 4 din Str. Constantin Roman Vivu ,la inceput de pandemie urma sa intre in reabilitare. S-au pus afise de catre primariein scarile blocului.
De ce a ramas totul doar la nivel de poveste ? S-au schimbat prioritatile ???
Nu cred că reabilitarea termică a blocurilor este proiectul care face gaură in bugetul local sau național. Mai ales că este vorba de aspectul orașului și de confortul unui număr mare de locuitori ai orașului, care contribuie permanent la buget. O problemă mult mai mare o constituie proiectele fără utilitate, cum ar fi partia, pistele sau pasajul subteran. Iar problema și mai mare e reprezentată de veșnicele pomeni pentru categoriile care nu vor contribui în veci cu nimic. Cel mai actual exemplu: burse de merit pentru elevi cu media 5, burse pentru copiii ai căror părinți nu s-au căsătorit legal, ci trăiesc in concubinaj, burse sociale pentru cei care apar cu venituri mici la ANAF, deși au o situație financiară foarte bună. Ca să nu mai pomenim de ajutoarele interminabile pentru o anumită etnie care nu dorește sub nici o formă să muncească. Sau de pensia încasată de cei care nu au muncit deloc, cu vreo 200 de lei mai mica decât a celor care au muncit 30 de ani pentru salariul minim.
Multe blocuri reabilitate in anii trecuti, arata deja urat! Siroaie negre , degradare coloristica, etc. De ce nu se adopta o solutie mai trainica din acest punct de vedere?
Bloc pe Petre Ispirescu , aflat in grad avansat de degradare.Cand se va intampla o nenorocire, cineva va raspunde.Cade tencuiala, balcoanele apartamentelor aflate deasupra intrarii in incinta, necesita reparatii urgente.Ar trebui o expertiza din partea Inspectiei in Constructii.
Dar proprietarii, care ar dori să le vândă cu câte 100000 euro bucata, de ce nu pun mâna să repare/întrețină, măcar la nivelul minimului necesar ? Cade tencuiala, ai ? Să vină primăria , nu ?