Recomandări Social

15 percheziții în Bistrița-Năsăud, 9 persoane reținute. Ce au găsit polițiștii (VIDEO)

Nouă persoane au fost reținute pentru 24 de ore în urma unor percheziții desfășurate de polițiștii din Bistrița-Năsăud în șase localități, informează Inspectoratul de Poliție Județean într-un comunicat. Cele nouă persoane sunt bănuite de comiterea unor infracțiuni la regimul armelor și al munițiilor.

Polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din Bistrița-Năsăud au efectuat în data de 11 februarie 15 percheziții domiciliare, în localitățile Perișor, Negrilești, Reteag, Dobric, Dobricel și Agrieș.

Activitățile au fost desfășurate într-o cauză aflată sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, care are ca obiect cercetarea infracțiunilor de contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, braconaj, uz de armă fără drept, favorizarea făptuitorului și distrugerea de probe.

Din cercetările efectuate a reieșit că, începând cu anul 2017 și până în prezent, persoanele vizate ar fi introdus ilegal, pe teritoriul României, trei arme și ar fi desfășurat acțiuni de braconaj cu arme deținute legal și ilegal.

Totodată, una dintre persoanele implicate este bănuită că ar fi oferit altor două persoane informații cu privire cu privire la desfășurarea unor activități procedurale, iar o alta că ar fi distrus o probă.

La percheziții au fost indisponibilizate 13 arme, dintre care 3 aflate în circuitul ilegal și 123 de cartușe pentru arme letale, deținute ilegal.

Au mai fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, o capcană pentru animale, o cameră video de vânătoare, un dispozitiv de vedere pe timp de noapte pentru armă, 29 de trofee, telefoane mobile și înscrisuri cu valoare probatorie.

Zece persoane, cu vârste între 24 și 56 de ani, au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, iar după audieri față de nouă dintre acestea a fost dispusă reținerea pentru 24 de ore.

Persoanele reținute vor fi prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, în vederea dispunerii unor măsuri preventive.

La activități au participat luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale și polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului de Ordine Publică și Serviciului Criminalistic, din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor, Biroului de Investiții Criminale Bistrița și Secției 4 Poliție Rurală Beclean.

ACTUALIZARE

Persoanele reținute au fost prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, fiind dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile față de un bărbat de 34 de ani din Agrieș și alți doi în vârstă de 33 și 56 de ani din Perișor. Măsura arestului la domiciliu, pentru 30 de zile, a fost dispusă în cazul unui tânăr de 26 de ani din comuna Spermezeu, iar față de trei bărbați cu vârste cuprinse între 24 și 44 de ani, din Spermezeu, a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS