Actualitate

2.000 de bistriţeni primesc de la Primărie pachete cu alimente, cu ocazia Zilei Mondiale a Alimentației

Primăria Bistriţa distribuie începând de miercuri 15 octombrie, prin Direcţia Municipală de Servicii Sociale, la Cantina de ajutor social, pachetele alimentare ce se oferă cu prilejul Zilei Mondiale a Alimentaţiei. Beneficiari sunt aproximativ 2.000 de pensionari, persoane fără venituri sau cu handicap accentuat.

”Pachetele se oferă conform Hotărârii nr. 13/31.01.2011 a Consiliului Local al municipiului Bistriţa, de completare a Hotărârii nr. 81/30.04.2009 privind stabilirea unor măsuri pentru acordarea ajutorului de urgenţă familiilor şi persoanelor aflate în situaţii deosebite, conform Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat”, informează municipalitatea.

Pachetele alimentare vor fi eliberate în baza actului de identitate al titularului şi constau în: 1 kg zahăr, 1 kg făină, 1 kg orez, 1 l ulei şi 1 kg carne de vită la conservă.

Pachetele vor fi distribuite de la Cantina de ajutor social – Bulevardul Independenţei nr. 24-26 – de luni până vineri, în intervalul orar 8.30 – 14.00.

De acest ajutor vor beneficia circa 2.000 de pensionari cu venituri de până la 600 lei/lună, persoane fără venituri dar care au trecut de 65 de ani, respectiv persoane cu handicap accentuat care beneficiază numai de ajutorul special lunar.

1 comentariu

  • Nu stiu la ce te referi tu cand vorbesti de „indemnizatie sociala”. In judet exista aproximativ 44.000 pensionari, care iau minimum 7-800 lei lunat. Nu ca ar fi suficient, nici pe departe. Tocmai de aceea, primaria, prin Directia de Servicii Sociale, da de 5 ori pe an, in preajma unor evenimente sau sarbatori, aceste pachete alimentare. Se intampla de vreo 6 ani, daca tin bine minte lucrul acesta. Ori sa vi tu acum si sa zici ca nu e bine sa primeasca alimente…. nu e ok. De aceste alimente benficiaza persoanele cu handicap, somerii, cei cu venitul minim garantat si nu doar pensionarii.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS