Social

Dealul Negru, tărâm de groază. Urșii au omorât 28 de oi la Petriș

(FOTO) Urșii au făcut prăpăd la o stână din Petriș, comuna Cetate, în locul numit ”După grădini”. Nu mai puțin de 28 de oi au fost sfârtecate, noaptea trecută, de trei urși care au atacat turma.

”Locul este împrejmuit cu plasă, este și gard electric, dar asta nu i-a împiedicat pe urși să intre. Erau trei urși, unul mare și doi mai mici. Au împrăștiat turma și au sfâșiat 28 de oi. Ciobanul nu a avut ce să facă, a încercat să strângă oile răspândite, să limiteze pierderile. Bine că nu a pățit nimic. Peste 700 de oi erau în turmă. Am sesizat autoritățile, încerc să obțin despăgubiri. În vară a venit ursul și a omorât patru vaci”, spune Ioan Grozav, proprietarul turmei de oi.

Primăria Cetate a sesizat Garda Forestieră, Direcția pentru Agricultură, APM și Asociația Cinegetică ”Ursul Brun”, comisia de evaluare a pagubei urmând să meargă la fața locului pentru a constata pierderile.

Este al treilea atac al urşilor din zona Dealul Negru în ultima perioadă. În 17 noiembrie, un bărbat în vârstă de 39 de ani a fost muşcat de cap de un urs pe fondul de vânătoare de la Dealul Negru. Bărbatul participa la o partidă de vânătoare în care se urmărea tocmai împuşcarea ursului care l-a atacat. Animalul devenise foarte agresiv în ultima perioadă şi ataca animale domestice. În 27 noiembrie, un cioban de 38 de ani din Petriş a auzit câinii lătrând furios şi a crezut că se încaieră. Abia după ce a intrat între ei şi-a dat seama că luptau cu urs mare, negru, care l-a atacat muşcându-l în zona coapsei. Câinii de la stână l-au salvat însă pe om de animalul furios.

10 comentarii

 • Da, să meargă acuma aia care nu sunt de acord cu împușcarea urșilor si sa îi prindă pe urși și să îi ducă la ei acasă !
  Tot ăia, care nu au nicio problemă să taie porci de Crăciun , miel de Paști si găini si pui de zamă!

 • Necajim oamenii muncitori distrugand munca lor pentru a avea o sama de trantori animale salbatice,fiare fioroase multe in gestiune,daca tot iubiti salbaticiunile luatile in ograda voastra nu faceti inima rea celor care cu sudoare si truda incearca sa razbesca in viata.

  • ursii participa la cursuri cum sa manace oameni….
   prima lectie e…ca oamenii inainte a fi mancati trebuie speriati…tare…cat mai tare!
   cica sunt mai buni fara…kk in ei!

 • S-au tăiat padurile, ursii nu mai au unde sa stea, ce sa mănânce, astfel ca nu au ce face decat sa-si caute mancare acolo unde este. Si inca ceva, de cand e lumea ursii au mai atacat câteodată turme de oi, vaci dar nu era media, la televizor nu se transmitea nici pe atât. Au fost, sunt si or mai fi si de acum astfel de atacuri. O zi buna!

 • Mai dragilor cacaciosi de oameni. Nu va ramane decat sa aveti multa hartie la voi si sa stiti pe unde nu e voie sa tulburati linistea unor vietuitoare facute de DOMNUL exact ca si voi. Oare ce ati fi facut fitosilor daca ati trai acuma ca si DACII ?

 • Pe vremuri gospodarii SASI plantau la liziera padurilor si pe dealuri, meri, peri, pruni tocmai ca sa aiba ce manca ursii si mistretii si foarte inteligent fara sa le faca rau tineau departe aceste animale. Amu voi le strangeti pe tate cu caruta si faceti JINARS ! Ca cam asta-i treaba fratilor.Nu va mirati !

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.