Campania de informare și conștientizare cu privire la gestionarea deșeurilor în județul Bistrița-Năsăud continuă și în acest an, anunță directorul ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud, Cristian Niculae.
30 de panouri stradale cu dimensiunile 4 x 3 metri sunt amplasate pe cele mai circulate rute din județ pentru a promova mesajul de conștientizare al ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud și al operatorul de salubritate Supercom: ”HAI SĂ FACEM BISTRIȚA-NĂSĂUD UN JUDEȚ MAI CURAT!”
”În acest an ne dorim să implicăm toți cetățenii din județul nostru în păstrarea curățeniei, respectarea mediului în care trăim, grija și protejarea naturii pentru un viitor mai bun al copiilor noștri. De aceea, noua campanie de conștientizare este construită în jurul unei provocări adresate fiecărui locuitor al județului – provocarea de a se implica activ pentru mai buna gestionare a deșeurilor și de a le pune pe toate la locul lor! Dacă vom facem ceea ce trebuie în propria gospodărie și vom colecta selectiv deșeurile, le vom preda în mod corespunzător operatorului de saubritate, respectând calendarul de colectare, atunci, cu siguranță, acele deșeuri nu vor ajunge niciodată în natură”, spune Cristian Niculae.
Adevărul este că doar de implicarea și bunăvoința noastră depinde păstrarea unui mediu curat și frumos. Când vedem gunoaiele pe malul apei realizăm că mai avem mult de lucrat la mentalitatea unora. Campaniile de conștientizare sunt importante dar faptul că au început să-i amendeze pe cei ce aruncă gunoaiele în natură va reduce mult acest fenomen. Asta e soluția care funcționează la noi.
Este important ca aceasta campanie de informare sa continue si sa se adreseze tuturor celor care inca mai au nevoie de educatie in ceea ce priveste gunoiul.
Educatia se face in timp indelungat iar mentalitatile se schimba foarte greu.
Mi-ar place sa vad ca judetul nostru este unul mai curat in urma acestor panouri stradale.
Parcă-s afișe cu martorii lui jehova.
Cât au costat?
Poate că controlul regulat, montarea de camere de vedere în puncte cheie, amenzile pentru cei că arunca gunoaie, publicarea de rapoarte regulate cu sumele pe care le primesc angajații și activitatea lor în cadrul instituției,organizarea de ecologizări regulate cu și pentru educația tinerei generații erau idei mai bune decât niște panouri care le fel de mult efect ca panoul cu mașina de poliție pe care o întâlnești dupa Tihuta,spre Vatra Dornei?