Sport

38 de şcoli încep noul an şcolar fără baze sportive pentru orele de educaţie fizică şi sport

Un număr de 38 de şcoli mici din Bistriţa-Năsăud din totalul de 411 câte funcţionează în judeţ nu au în prezent baze sportive pe care elevii să ţină ore de educaţie fizică şi sport, Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport (DJTS) Bistriţa-Năsăud, apreciind situaţia drept „problematică”.

Directorul Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport (DJTS) Bistriţa-Năsăud, Raoul Zanca a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că, în total, sunt, în judeţ, sunt 83 de baze sportive şcolare. Din acestea, 29 sunt baze sportive interioare şi exterioare cu dotări medii şi bune şi 54 de baze sportive exterioare (terenuri) cu dotări medii.

Potrivit sursei citate, sunt 17 săli de sport construite în judeţ prin program guvernamental şi încă două (la Telciu şi Livezile –n.r) în curs de finalizare. Din acestea, patru sunt la Bistriţa, câte una la Năsăud, Beclean şi Sângeorz-Băi, iar restul în mediul rural.


Zanca a mai declarat că, din cele 411 şcoli din judeţ, 38 nu au deloc baze sportive.

“Din punctul nostru de vedere, situaţia este problematică în acele instituţii şcolare. Ştim că este vorba de şcoli mai mici care sunt arondate unor şcoli importante care deţin baze sportive, dar este păcat că aceste şcoli mici nu au spaţii de joacă şi de practicare a sportului”, a declarat Raoul Zanca.

El a explicat că DJTS Bistriţa-Năsăud nu poate face nimic pentru schimbarea situaţiei, deoarece nu intră în sfera de responsabilitate a instituţiei, ci a Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud.

“În schimb, este de datoria noastră să tragem semnale de alarmă legate de această situaţie. În plus, mai cerem să facem parte din comisiile care acreditează sălile de sport şi terenurile unde se practică educaţia fizică întrucât nu considerăm că Direcţia de Sănătate Publică are specialiştii de care e nevoie pentru acreditarea funcţionaliţii aparatelor pe care copiii le folosesc şi a terenurilor”, a declarat el.

În Bistriţa-Năsăud, Autoritatea Naţională pentru Tineret şi Sport administrează şapte baze sportive aflate în proprietatea statului, alte 72 sunt în proprietatea consiliilor locale şi două sunt în domeniul privat al statului, iar trei în proprietatea unor firme private.

Cristiana Sabău

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS