2.116 candidați din Bistrița-Năsăud, dintre care 242 din promoțiile anterioare de absolvenți ai clasei a XII-a, au susținut examenul de Bacalaureat care a început în 25 iunie, cu testul de Limba şi literatura română, şi s-au încheiat în 28 iunie, cu proba la alegere a profilului şi specializării. Examenul a fost susținut în șapte centre: CN ”Andrei Mureșanu” Bistrița, CN ”Liviu Rebreanu” Bistrița, CT ”Grigore Moisil” Bistrița, CT Infoel Bistrița, CN ”Petru Rareș” Beclean, CN ”George Coșbuc” Năsăud, Colegiul Economic Năsăud.
Ministerul Educației a anunțat primele rezultate.
Cinci absolvenți ai clasei a XII-a au obținut media 10 în Bistrița-Năsăud: Maria Albu, Ana-Maria Bugnariu (ambele de la Liceul ”Radu Petrescu” Prundu Bârgăului, secția Științe ale Naturii, 10 la Română, Matematică și Chimie respectiv Anatomie), Corina-Mirela Coman (Colegiul Național ”Andrei Mureșanu” Bistrița, Științe Sociale, 10 la Română, Istoie și Logică), Eliza-Adela Mureșan (Colegiul Național ”Petru Rareș” Beclean, Matematică-Informatică, 10 la Română, Matematică și Informatică), Andrada Diana Scurtu (Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” Bistrița, Filologie, 10 la Română, Istorie și Logică).
Prin muncă și seriozitate, poți depăși orice bariere și poți ajunge la performanță! Prin multă muncă și perseverență, județul Bistrița-Năsăud a dat 5 elevi de 10 la examenul de Bacalaureat! Surpriza și bucuria în același timp, e că nu doar marile Colegii Naționale din orașe au dat acești elevi ci și Liceul ”Radu Petrescu” din Prundu Bârgăului. Sincere felicitări elevilor dar și dascălilor lor! În urmă cu câțiva ani am luat decizia să premiem cei mai buni elevi la evaluarea națională, bacalaureat și olimpiade. Anul acesta vom face la fel! Mă bucur din suflet că avem cui acorda aceste premii și că dascălii și tinerii județului Bistrița-Năsăud chiar sunt preocupați de modul cum va arăta viitorul comunității noastre și al României. Felicitări pentru reușita voastră! Ne faceți să prindem curaj că România are viitor!” – președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan
La nivel național s-au obținut 104 medii de 10. După ce în 2016 trei elevi din județ au luat 10 la Bac, doi dintre ei după contestații, anul trecut nu s-a înregistrat nicio medie de 10.
Foarte aproape de perfecțiune au fost două eleve de la Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” Bistrița respectiv Colegiul Național ”George Coșbuc” Năsăud, cu 9,96.
În top 10 al celor mai bune rezultate nu este niciun băiat, primul fiind pe poziția a 12-a, cu media 9,91.
324 de elevi au luat minim media 9, iar din total 1.345 au obținut minim media 6, rata de promovare fiind de 69,22%, peste media națională de 67,56%, anunță Inspectoratul Școlar Județean. 770 de elevi nu au reușit să obțină media 6.
Prezența a fost de 91,82% (1.943 elevi). Un candidat de la centrul de examen CN ”George Coșbuc” Năsăud a fost eliminat la proba scrisă de limba și literatura română.
Aici rezultatele complete la Bacalaureat în Bistrița-Năsăud.
Astăzi vor putea fi depuse contestaţiile, în intervalul orar 12:00-16:00. Rezultatele finale vor fi anunţate 9 iulie.
Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probele scrise şi obţinerea notei 5 la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise. Absolvenţii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de bacalaureat au obţinut media 10 primesc diplomă de merit. În conformitate cu prevederile metodologice, aplicate începând cu anul 2017, în urma evaluării lucrărilor contestate „nota iniţială se poate modifica, după caz, prin creştere sau descreştere, prin nota acordată la contestaţii.” Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestaţii este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferenţă între nota de la evaluarea iniţială şi cea de la contestaţii.
În premieră, probele orale ale examenului de bacalaureat au fost susţinute de elevi în luna februarie.
A obținut 9.96 prin rotunjire, real a avut 9.959, din cauza asta nu apare în top!
Aproape de perfecțiune au fost două eleve de la Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” Bistrița respectiv Colegiul Național ”George Coșbuc” Năsăud, cu 9,96. Rezultatele pot fi consultate de oricine, am dat și link, pentru că sunt foarte mulți elevi merituoși, cu 9,93, 9,91, 9,90 și așa mai departe. Nu mai puțin de 324 au luat minim 9. Pe bacalaureat.edu.ro pot fi văzuți toți, cu nume și prenume. Mediile de 10 sunt ceva excepțional și tocmai de aceea le-am scos în evidență. În rest, felicitări pentru media elevei la care faceți referire.
CA CEI MAI SLABI ELEVI SUNT IN TELEORMAN SI CEI MAI BUNI POLITICIENI…TOT DE ACOLO?
KAKAM ASTA E POLITICA!!!!
Cred cā rezultatul slab din Teleorman este influentat de numarul mare de elevi din mediul rural.
Alexandria resedinta de judet are o populatie de 45.000 locuitori, restul populatiei trāieste la tarā.
Situatia demografica in jud. Cluj este cu totul diferitā de cea din Teleorman.
Cluj-Napoca 320.000 locuitori
Turda 45.000
Dej 35.000
Campia Turzii
Huedin
Gherla
Deci: 500.000 locuiesc la oras, 200.000 locuiesc la sat.
Asta nu inseamnā cā elevii de la sat sunt prosti!
ca ce spui tu e o prostie caracteristica unor MANIPULATORI …teleormaneni?
eu am spus doar ca sunt mai slabi…adica acesti copii slabi de azi de la tara…. vor deveni NISTE FOARTE BUNI POLITICIENI…!!! (politicieni buni pentru cei ca tine!!!)
Pe cine cu ce ajuta ca sunt 5 medii (sau cate or fi) de 10 intr-un judet? Cinste acelor copii, parintilor care sigur au cheltuit averi pe meditatii si profesorilor care si-au facut treaba dar…
interesant ar fi de vazut care e media rezultatelor in judet si in tara.
Mana de copii de 10 sunt doar niste exceptii care in marea lor majoritate parasesc tara atat pentru studii cat si pentru locurile de munca de dupa…
In tara raman restul… Despre marea majoritate nu auzi nimic, nu se fac statistici, nu se fac analize… desi ei sunt viitorul acestei tari!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tot aceasta mare majoritate ar trebui sa reprezinte baza de pornire pentru modificarile din invatamant… dar auzi vreodata dupa vreun examen „media la bacalaureat pe tara este de 6.70”? Asata ar insemna ca … avem generatii din ce in ce mai putin pregatite sau o programa tot mai putin adaptata la cerintele actuale … etc…
M-am saturat sa tot aud de numarul de note de 10 care nu au nici o relevanta si mai mult decat atat, titluri in ziare de genul… „ce note a luat la BAC fiul sau fiica cutarui VIP”.
Mi se pare ca e prea mult…
Fiul sau fiica lui X au si ei dreptul la intimitate, la o viata normala si au dreptul sa fie lasati in pace sa se bucure sau sa se supere pentru rezultatele lor nu sa ii discute tot poporul si sa puna o presiune in plus pe ei. Apoi ne miram ca cedeaza din ce in ce mai multi tineri…
Scade pretul la alimente daca stim ce note a luat fiul lui X la BAC?
In ce tari civilizate credeti ca se afiseaza rezultatele peste tot si se discuta despre o persoana asa…. dupa bunul plac?
Protectia datelor nu se aplica si in acest caz?