Sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud a fost luat cu asalt zilele acestea de aproape 600 de persoane care vor să devină poliţişti. De la tineri de 18 ani, la oameni care se apropie de pensie, de la bărbaţi, la femei, cu toţii vor să devină ajutor de şef de post la ţară. Sunt atraşi atât de salarii, cât şi de ideea unui loc de muncă sigur.
„Numărul de posturi repartizate IPJ Bistriţa-Năsăud a fost de 33 pentru încadrarea din sursă externă şi un post pentru reîncadrare. Când discutăm de reîncadrare ne referim la foştii poliţişti care au pierdut calitatea din motive neimputabile lor. Cele 33 de posturi au fost afişate la locul de înscriere, însumând la acest moment peste 570 de candidaţi pe toate cele 34 de locuri. Este o concurenţă record care depăşeşte cifra înregistrată la admiterea în şcolile de agenţi de poliţie şi probabil că se apropie de concurenţa care se înregistrează la nivelul Academiei de Poliţie”, a declarat pentru Timp Online chestorul Marius Linul, şeful IPJ Bistriţa-Năsăud.
Pentru cele 33 de posturi cu încadrare din sursă externă s-au putut înscrie candidaţi care au cel puţin studii medii şi îndeplinesc, în mod cumulativ, mai multe condiţii.
„Noi i-am luat în evidenţă pe cei care şi-au completat cererile, le-au fost repartizate fişele medicale. Pe parcursul săptămânii viitoare, până vineri, se vor încheia dosarele de candidaţi. Cei care vor îndeplini cumulativ condiţiile vor fi declaraţi candidaţi definitivi. Dosarul este închis în momentul în care candidatul depune toate documentele prevăzute în anunţul de înscriere, după care va urma o testare psihologică care se va desfăşura la nivel regional, iar cei care vor trece de această testare se vor prezenta la concurs în centrele pe care le va nominaliza MAI, deci nu la Bistriţa. Examenul se va organiza în două-trei centre în funcţie de numărul total de candidaţi înscrişi la nivel de ţară. Pentru posturile din judeţul nostru sunt şi candidaţi din alte judeţe, dar avem şi candidaţi care vin din alte structuri de ordine publică. Joi, la finalul zilei de înscriere, cel mai tânăr candidat avea 18 ani, iar cel mai în vârstă 50 de ani, dovadă că nu există limită de vârstă. Avem şi studenţi, şi absolvenţi de facultate, oameni de diverse profesorii, inclusiv din administraţie”, a completat chestorul Linul.
Potrivit sursei citate, la sfârşitul zilei de joi, cea mai mare concurenţă era la Prundu Bârgăului cu 35 de candidaţi pe un loc, pe locul al doilea fiind Josenii Bârgăului cu 34 de candidaţi pe un loc. Cea mai mică concurenţă s-a înregistrat la Negrileşti cu nouă candidaţi pe un loc.
Ca să poată ocupa posturile vizate, candidaţii trebuie să obţină cele mai mari medii la concurs. Nu va exista niciun fel de repartiţie în ordinea mediilor „Fiecare candidat poate da concurs pentru un singur loc pe care trebuie să îl indice la momentul înscrierii”, a spus şeful IPJ.
De altfel, în echipa de selecţie a candidaţilor de la nivelul IPJ Bistriţa-Năsăud au fost incluşi şefi de post cu experienţă care au discutat şi i-au consiliat pe candidaţi în legătură cu specificul muncii de poliţie în mediul rural având în vedere că cei 33 de viitori poliţişti vor fi ajutor de şef de post la ţară. Dacă vor trece toate testele şi examenul, ei vor fi ajutaţi să se integreze în sistem de poliţiştii cu vechime, dar vor fi obligaţi şi să urmeze cursuri care vor fi organizate pentru ei în vederea iniţierii în munca de poliţie.
„Vreau să transmit tuturor candidaţilor să manifeste interes şi disciplină în finalizarea dosarelor de înscriere fiindcă nerespectarea termenului limită atrage după sine anularea calităţii de candidat definitiv a celor care şi-au exprimat dorinţa de a se înscrie la această selecţie”, a completat chestorul Marius Linul.
Potrivit sursei citate, dacă posturile scoase la concurs nu se vor completa sau dacă se vor vacanta şi alte posturi din Poliţie prin pensionare, este posibil ca MAI să mai organizeze aceste concursuri cu recrutare din sursă externă.
Ce le mai place tinerilor ,,munca”,Leoni caută fortă de munca dar acolo nu se plătește după cât stai in timpul programului ci după cât muncești,in schimb la politie este exact invers.Când se va capata la chipiu unul de ăsta de 18 ani pregătit pe facebook și cu practică la fatuca din C.Giurgesti să vezi ce catana iese,Garcea îi fix pix .
PĂREREA MEA!
Sper ca vor face un concurs serios.
Se zice ca este o cuplaraie ca și la alte instituții bugetare cu sau fără preotese !