Actualitate

De ziua lor, romii bistriţeni au scos asul liberal de treflă

(FOTO) Ziua Internaţională a Romilor a fost sărbătorită cu fast la un restaurant din Bistriţa de peste 150 de membri ai Partidei Romilor Pro Europa Bistriţa-Năsăud şi de politicieni locali care au venit în număr mare să-i felicite pe romi de ziua lor. Cei mai mulţi au fost de la PNL, partid al cărui membru este şi Emil Neia Lăcătuş, liderul judeţean al romilor.

„Sunt prezenţi azi liderii celor 15 mari comunităţi de romi din judeţ, Lechinţa, Teaca, Reteag, Budacu de Jos, Dumitriţa, Cetate, Năsăud, etc. care au venit fiecare cu câte 7-8-10 persoane. În total sunt 150-160 de persoane prezente la sărbătorirea Zilei Internaţionale a Romilor. Pentru cei care sunt sunt aici am făcut pliante, am scris în ziarul nostru Asul de treflă despre această sărbătoare care datează din 2006. La iniţiativa domnului deputat Nicolae Păun, la vremea aceea această zi a devenit sărbătorită prin lege şi în fiecare an o scotem în evidenţă prin diferite acâiuni culturale. Facem spectacole în comunităţile mari de romi, iar de câţva ani încoace sărbătorim cu un dineu pe care îl organizăm în câte o locaţie din Bistriţa, noi, Partida Romilor, împreună cu Centrul Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud”, a declarat Emil Neia Lăcătuş pentru Timp Online.

romi 1 romi 2 romi 3 romi 4

Întrebat ce va face Partida Romilor la alegerile locale, el a răspuns: „Eu fiind membru PNL, activist şi consilier judeţean, Partida Romilor merge în continuare şi susţine PNL. În judeţ, vom depune liste proprii în anumite comunităţi, cum ar fi Budacu de Jos, Reteag, Silivaşu de Câmpie, Dumitriţa, Cetate. Unde avem şanse să scoatem un consilier local, depunem liste, însă candidaţi de primari şi listă la CJ nu depunem. Eu sper că voi merge în continuare pe listele PNL la CJ. Am dat dovadă că sunt om de partid, mi-am ţinut cuvântul şi am fost alături de partid în toate campaniile electorale”, a spus Emil Neia Lăcătuş.

PNL al romi 3 PNL la romi 1 PNL la romi 4 PNl la rtomi 2

De altfel, de Ziua Internaţională a Romilor, la sărbătoarea care s-a ţinut la un restaurant din Bistriţa au participat copreşedinţii PNL Stelian Dolha – candidat la Primăria Bistrița şi senatorul Cristian Florian, deputatul Ioan Oltean, Eugen Curteanu – candidat la funcţia de preşedinte al CJ din partea PNL. Au mai venit să-i felicite pe romi şi șeful Finanțelor, fostul prefect Ioan Ţintean şi Ani Bob (ALDE), subprefectul Terente Ciui şi vicepreşedintele CJ Alexandru Pugna.

PNL ala romi 5 PNl al romi 6 PNL al romi 7 PNL al romi 8

La petrecerea romilor au fost invitați să întrețină atmosfera instrumentiști ai Ansamblului Profesionist ”Dor Românesc“ de la Centrul Județean pentru Cultură cu soliştii Mirela Petruș și Ioachim Spân, formația de dansuri țigănești ”Tărne Talente” a Centrului Școlar de Educație Incluzivă nr. 2 din Bistrița, formaţia de dansuri ţigăneşti ”Chel sucar“ din Josenii Bîrgăului, ansamblul de dansuri țigănești ”Ilo Romano” din Sâncraiu de Mureș și formația de dansuri orientale din Bistrița.

În Bistriţa-Năsăud la ultimul recensământ s-au declarat romi 12.290 de persoane, însă, în realitate sunt 23.000 de romi în judeţ. Emil Neia Lăcătuş explică diferenţa prin aceea că anumite comunităţi cum ar fi cele din Tureac, Dumitriţa şi Budacu de Jos, care nu vorbesc limba romani, nu s-au declarat ca făcând parte din etnie.

13 comentarii

  • Ce poza Domnule! Foarte emotionant. Ce importanti sunt rommii astia pentru unii, domnule. Ce fratie! Cata simbolistica sta in spatele ei. Nea Mexicanu, acum intelegem anumite deprinderi, pe care desi le aveai, ai cautat sa le perfectionezi. Da….Si ce bine te prinde sfanta asta alianta.

  • Asta ca sa înțeleagă toată lumea de ce se arunca pe apa sâmbetei un miliard de euro în fiecare an pe ajutoare sociale și mai ales cu concursul căror politicieni!

  • Am un sentiment absolut de voma! Neia Lacatus are 2 clase ca trenul!…Daca astfel de oameni ajung sa conduca si sa influenteze o comunitate ,de altfel foarte necajita si fara sperante apropiate.e o mare drama!Si daca ,mai vezi pe acolo ,si pe Nelu Mexicanu,alaturi de un Dolha,Florian,Curtean,Tintean(in mod deosebit),Ani Bob,Terente Ciui si Pugna(nelipsitul),avem un tablou complet al zilelor pe care ,noi muritorii de rand,le traim! Oare vom trai si vom vedea aceste „cadavre” inmormantate? D-ne ajuta!

  • Vineri zi din postul paștelui baga în ei ca spartii friptane,dansuri ,chirande în frunte cu lalaitorul sef pugna,ăștia chiar nu au nici un Dumnezeu.De la indieni nu am pretentii,dar de la tigani ăștia domnești …..toti o apă si-un pământ,sau cum ar zice lelea Floare :nu vă mai rabde pământul că pentru un pumn de voturi faceti orice.RUȘINOS!
    PĂREREA MEA!

  • Bravo Emil Neia Lăcătuș si de această data ai fost la înălțime dar precum bine știm nu piti mulțumi pe toată lumea dar cine te cunoaște si nu îți poarta invidie știe ca ești un om cu suflet mare si respectabil.Bravo tinei tot așa!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.