Actualitate

Preferaţii Cameliei Tabără pentru funcţiile de general-adjunct şi şef al Casei Corpului Didactic

Inspectorul şcolar general Camelia Tabără a mărturisit că multă lume o întreabă "în şoaptă" pe cine preferă în funcţiile de inspector general-adjunct şi şef al Casei Corpului Didactic pentru care Ministerul Educaţiei organizează concurs în perioada următoare. Răspunsul este unul ferm şi răspicat.

Inspectorul şcolar general Camelia Tabără a ţinut să le dea o replică profesorilor care s-au constituit pe Facebook în grupul Dascăli XXI, coordonat de profesorul Mircea Seleuşan, şi care militează pentru desemnarea inspectorilor şefi şi directorilor de şcoli prin alegeri democratice.

„E excelent că sunt discuţii şi dezbateri. ARACIP are acest slogan: unde toţi gândesc la fel, înseamnă că nimeni nu gândeşte mai mult. E o abordare, dar eu vreau să spun că noi avem în şcoală un om pe care îl alegem în această formă, cu vot democratic, cu ridicare de mână şi fără niciun fel de inhibiţie în a-i spune ce vrem şi ce nu vrem, este liderul de sindicat pe care l-am ales să ne reprezinte în privinţa drepturilor noastre. Eu cred că e nevoie pentru echilibrul şcolii, care nu e numai a noastră, e şi a copiilor, şi a părinţilor, şi a comunităţii, să existe o persoană desemnată, traită, care a confirmat cu ceva mai mult decât colegii lui şi care promovează un concurs şi duce centrul de greutate şi în zona obligaţiilor ca să nu degenerăm într-un soi de activitate centrată numai pe drepturi şi pe zâmbete pentru că nu cred că, în acest fel, am putea progresa”, a spus Camelia Tabără.

În ce priveşte concursurile pe posturi, Camelia Tabără a spus că acestea sunt dirijate ca termen de minister şi vor fi anunţate în timp util.

„Nu pot spune exact când vor fi, le vom anunţa pe site şi în presă. Sunt unii care vin şi mă întreabă oarecum în şoaptă mai ales pentru general-adjunct sau director de CCD dacă am pe cineva. Răspund răspicat: categoric eu nu am pe nimeni şi categoric oricine se poate înscrie şi poate să îşi dorească aceste posturi. Din punctul meu de vedere este o singură condiţie: să vrea în 4×4”, a spus Camelia Tabără, râzând.

Reamintim că inspectorul şcolar general a anunţat tot joi că proiectul său managerial pentru următorii patru ani se numeşte „4×4 pentru învăţământul bistriţean”.

Cristiana Sabău

7 comentarii

  • Începe numirea lipitorilor de afișe pesedisti, a nepoților si cărătorilor de mapa… Când vom scăpa de ciuma roșie?

  • Poi normal daca titlul nu are legatura cu subiectul . Adica care sunt preferatii ? Nici unul , ha ha . Ce tare sunteti, titluri smecheresti , golanesti numai sa citeasca lumea articolul si sa afle cat de corecta e doamna . Titluri de astea stiam doar pe la libertatea , cancan , etc , nu si la dvs. Imi pare rau .

  • Ce a determinat-o pe doamna Tabără să dea o replică celor din grupul ”Dascălii XXI”? Chiar nu interesează pe nimeni replica unei îndoctrinate care nu compilează, încă, noțiunea de ”democrație”!
    Doamna Tabără, ar putea citi cărți ale unor autori consacrați și ar observa că ar putea da citate mai inteligente decât cele ale autorului ”ARACIP”! Tot din vasta inspirație literară de care dă dovadă, emite și titluri de genul ”4×4…”!
    Cert este că, la finalul mandatului, va putea scrie o carte intitulată ”O femeie de succes sau despre cum să dai concurs, concurând cu tine însuți.”
    Apropo, când o să demarați proiectul managerial ”4×4…”, să nu uitați să vă cuplați și … ”spatele”!

  • Sunt convins ca totul va decurge transparent la organizarea acestor concursuri. Nu are cum sa fie altfel cu doamna Tabara acolo.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS