Actualitate

7 sfaturi de make-up pentru persoanele cu puțină experiență

Pentru femeile care iubesc să se machieze, această avtivitate poate ocupa mult timp. Indiferent dacă ești expertă în aplicarea machiajului sau pur și simplu vrei să știi cum ai putea să te aranjezi mai repede și mai frumos. Există câteva trucuri pe care le puteți utiliza indiferent dacă sunteți un expert în ale machiajului sau dacă sunteți la început și nu cunoașteți prea multe.

Pregătește-ți pielea

Este foarte important ca pielea ta să fie pregătită pentru machiaj. Înainte de fond de ten sau culaore, aplicați primer și cremă hidratantă pe față și pe buze. Amintiți-vă că pielea dumneavoastră este un burete. Primul lucru de absorbit este crema ta, nu fondul de ten. Aplicați crema hidratantă cu o pensulă machiaj în mișcări circulare, mai întâi pe obraz și apoi pe restul feței.

Utiliează pensule machiaj potrivite și de calitate

Textura și aspectul machiajului ține foarte mult de tipul de pensule machiaj pe care le utilizați pentru a îl aplica. De obicei, pensulele rotunde sunt pentru blending, iar cele plate sunt pentru a aplica mai mult pigment într-un sigur loc.

Machiază mai întâi ochii

Un sfat foarte bun este să începi mai întâi cu machiajul ochilor, astfel încât, dacă te pătezi, poți corecta ușor. Este mai simplu să ștergi și să remediezi o eroare atunci când nu aveți fond de ten aplicat. Este posibil ca atunci când aplicați fardul pe pleoape, acesta să cadă pe obraji, iar de aceea este mult mai bine să începeți cu machiajul ochilor primul.

Învățați să aplicați gene false

Genele false schimbă foarte mult aspectul unui machiaj, mai ales al unui machiaj de seară. De aceea, este bine să învățați să le aplicați. Mereu să utilizați lipici special fabricat pentru acestea. Cheia este să le așezați de la centru spre laterale. Vei știi să sunt bine buse atunci când nu te deranjează. Pentru a vă uni genele false cu cele naturale pentru un aspect mul mai frumos, lipiți degetul arătător de gene și aplicați rimelul lipind pensula de deget.

Când vine vorba de machiajul ochilor, ține cont de blending

Dacă stilul machiajului nu o impune, atunci, în cazul machiajului de ochi, nu ar trebui să vedeți unde se termină o culoare și unde începe alta. Trebuie să estompați și să amestecați culorile cât mai armonios. În colțurile ochilor și sub sprâncene pe arcadă trebuie să aplici un alb sclipicios sau o culoare cât mai deschisă. Ulterior, ca și sfat, poți închide ochii, iar în locul unde ar fi irisul tău dacă ochii ar fi deschiși, acolo să aplici din nou o nuanță mai deschisă.

Atenție la cum conturezi fața

Countouring-ul a devenit foarte la modă și toată lumea îl utilizează pentru a își pune în valoare trăsăturile și pentru a crea iluzii optice. Atunci când te machiezi, ideal este să dai impresia unei fețe ovale. Fondul de ten trebuie să fie în nuanța pielii tale. Apoi poți utiliza corector mai deschis la culoare pentru părțile mai înalte a feței tale, unde strălucește lumina el mai mult (pomeți, bărbie, nas, în jurul ochilor). Ulterior, poți utiliza o nuanță ceva mai închisă la culoare pentru a sculpta pomeții sau a subția nasul. Sunt diverse tehnici de contouring în funcție de rezultatul pe care vreți să îl obțineți. Acestea se realizează cu pensule de machiaj sau cu bureți.

Să nu îți fie teamă de corector colorat

Corectorul în nuanțe de portocaliu, verde, galben sau albastru sperie multă lume care nu este familiarizată cu machiajul sau cu teoria culorilor. Acestea sunt, însă, foarte bune pentru a estompa defecte, cearcăne sau pete. În cazul unor cicatrici mov cauzate de acnee, le putem acoperi cu corector galben și după putem aplica fondul de ten. În cazul cearcănelor foarte evidente, putem aplica niște corector portocaliu, iar ulterior putem aplica fondul de ten și pudra albă. În cazul unor pete de roșeață prea mari sau a unor bube, verdele va fi cel care va esompa culoarea.

(Advertorial)