Economie

Benzina a trecut de șase lei litrul

OMV Petrom, Rompetrol și Lukoil au majorat vineri prețurile carburanților cu nouă bani pe litru, iar cel mai scump sortiment de benzină a depășit pentru prima dată pragul de șase lei pe litru.

Sortimentele OMV Carrera 95 și OMV Carrera 100 pot fi cumpărate cu 5,35 lei/litru, respectiv 6,01 lei/ litru.

Motorinele Top Euro Diesel 5 și OMV Sprint Diesel au un preț de 5,38 lei/ litru, respectiv 5,4 lei/ litru, iar Euro Diesel 5 și OMV Alpin Diesel costă 5,24 lei/ litru, respectiv 5,72 lei/ litru.

Prețurile din benzinăriile OMV Petrom pot varia cu maximum +/-5% față de cele de referință.

La Rompetrol, benzinele Efix 95 și Alto 101 costă 5,35 lei pe litru, respectiv 6,02 lei pe litru. Totodată, noile prețuri ale sortimentelor de motorină Efix și Alto 55 sunt 5,41 lei litru și 5,72 lei pe litru.

Grupul Rompetrol este controlat integral de compania KazMunaiGaz din Kazahstan.

Principalele companii care distribuie carburanți sunt OMV Petrom, Rompetrol (din grupul kazah KazMunaiGaz), Lukoil România (subsidiată a grupului rus Lukoil) și MOL (Ungaria).

De la începutul anului, companiile petroliere au scumpit carburanții de mai multe ori. Potrivit Institutului Național de Statistică, combustibilii s-au scumpit anul trecut cu peste 15%, după ce în 2009 prețurile au fost majorate cu 13%.

Piața distribuției de carburanți din România este analizată de Consiliul Concurenței încă din 2005, dar deocamdată autoritatea nu a prezentat concluziile anchetei.

 www.mediafax.ro

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS