Un studiu stabileşte că un consum zilnic, timp de o lună, a 250 ml de suc de vişine scade semnificativ procesele inflamatorii la persoanele supraponderale sau obeze.
Totodată, dacă se adaugă praf de vişine în alimentaţia şoarecilor, animalele sunt mai sănătoase din punct de vedere cardiovascular şi au un nivel mai scăzut de colesterol. Oamenii de ştiinţă au mai constatat că o alimentaţie îmbogăţită cu vişine poate contribui la scăderea grăsimii de pe abdomen.
Un consum zilnic de 30 g de vişine uscate (adăugate la cereale, iaurt) are efecte cardiovasculare benefice. Secretul se află în antociani, pigmenţii care dau culoarea specifică vişinelor şi care au proprietăţi antioxidante.
Persoanele care suferă de ulcer la stomac ar trebui să consume căpşuni proaspete, mai ales dacă boala apare ca urmare a consumului excesiv de alcool, arată un studiu apărut în SUA.
Studiul a demonstrat că proprietăţile antioxidante ale căpşunilor pot acţiona ca o barieră protectoare împotriva ulcerului.
Cercetătorii au descoperit că antioxidanţii din căpşuni ajută nu numai peretele stomacului, ci acţionează şi asupra elementelor de apărare şi a enzimelor din corp. Consumul de căpşuni poate reduce şi tulburările înainte sau după apariţia inflamaţiei.
Noile descoperiri ar putea permite dezvoltarea unor noi tratamente împotriva ulcerelor, provocate de consumul de alcool, infecţii virale sau unele medicamente, cum ar fi aspirina.
Cercetătorii au subliniat că au realizat studiul pentru a descoperi noi mijloace de protecţie a stomacului.
Alte studii arătaseră deja cum căpşunile pot întări răspunsul globulelor roşii la stresul oxidant, care anunţă adesea cancere şi alte boli cronice.
Adaugă comentariu