Sănătate

Cum să ţii alimentele în frigider ca să nu te îmbolnăveşti

Deşi frigiderul pare locul ideal pentru păstrarea în siguranţă a alimentelor, acesta poate fi de fapt locul în care bacteriile periculoase se pot ascunde, provocând boli grave.

Un studiu arată că în frigider se pot afla de 750 de ori mai multe bacterii decât nivelul considerat sigur, printre care salmonela, E.coli şi listeria.

Carnea nu trebuie pusă pe rafturile de sus ale frigiderelor, deoarece otrăvirea alimentelor provine de la amestecul de bacterii din anumite produse.

Diferitele tipuri de brânză ar trebui să stea separat de alte alimente în frigider, precum pateul sau macroul afumat. Brânza ar trebui să stea în cutii pentru ca listeria din aceasta să nu intre în contact cu alte produse din frigider.

Frigiderele pline sunt periculoase. Acestea trebuie să fie curăţate săptămânal. Frigiderele trebuie curăţate o dată pe săptămână cu apă foarte caldă şi dezinfectant, dacă doriţi, în timp ce compartimentul cu carne crudă trebuie să fie curăţat o dată la câteva zile şi neapărat când începe să emane un miros.

Legumele trebuie spălate înainte de a fi puse într-un compartiment separat în frigider, spun specialiştii, potrivit Mediafax.

Orezul, cerealele şi condimentele conţin o bacterie responsabilă pentru două din cinci cazuri de intoxicaţie alimentară, care provoacă greaţă, stări de comă şi diaree. Orezul gătit trebuie aruncat dacă a stat mai mult de trei zile în frigider.

Deşi poate avea aspect şi miros plăcut, mâncarea procesată poate fi periculoasă pentru organism dacă este consumată la mai mult de trei zile de la desigilare.

Alimentele crude pot mucegăi, iar bacteria nu se distruge prin gătire. Aruncaţi orice fructe, legume sau produse lactate dacă prezintă urme de mucegai.

 

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS