Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud anunţă că va face repartizarea candidaților cu media minim şapte atât la scris, cât și la inspecția la clasă/proba orală de la concursul de titularizare 2016 în ziua de luni, 8 august, începând cu ora 11.00 într-o şedinţă ședința publică la sediul instituţiei.
Sunt invitaţi să îşi aleagă posturile în ordinea descrescătoare a mediilor profesorii de la la următoarele discipline: arte vizuale, biologie, fizică, educaţie fizică, geografie, istorie, socio-umane, educatoarele, învăţătorii, profesorii de limbi moderne, matematică, cei din învăţământul special, religie şi tehnologii.
Potrivit rezultatelor finale de după contestaţii, profesorii de educaţie fizică şi sport au „excelat” în rezultate foarte slabe. Dintre cei 26 de candidaţi, majoritatea absolvenţi ai Extensiei Bistriţa a Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj, unul singur, Adrian Făgărăşan, a luat la scris peste opt. Au mai fost trei note mai mari de şapte şi 16 note sub 5. Un candidat a luat nota 2, iar alţi trei între 1,6 şi 1,95, un adevărat dezastru. La educaţie fizică şi sport sunt patru catedre vacante la Zagra, Rebrişoara, Căianu Mic şi Bistriţa, respectiv încă două la Liceul cu Program Sportiv, însă pentru specializările volei şi tenis de masă.
Şi la geografie a fost concurenţă mare – 17 candidaţi – tot datorită absolvenţilor Facultăţii de Geografie din cadrul Extensiei Bistriţa a UBB. Au existat însă cinci note la scris peste 9 şi patru peste 7. Şase candidaţi nu au fost în stare să ia nici măcar nota 4. Există o singură catedră vacantă pe o perioadă mai mare de 4 ani la Şanţ, însă în completare cu limba franceză.
AICI LISTA POSTURILOR VACANTE PE DURATĂ NEDETERMINATĂ
Dintre cei 363 de candidați care s-au prezentat la examenul de titularizare în Bistriţa-Năsăud, 151 au obținut note peste 7 (41,59%) – nota minimă pentru ocuparea unei catedre pe durată nederminată. S-a obținut o notă de 10 la disciplina Istorie. Este vorba de Iulia Cristina Ani (foto stânga), absolventă a Facultăţii de Istorie şi Filosofie a UBB Cluj.
Alți 27 de candidați au primit note între 9 și 10: doi la Arte vizuale, trei la Biologie, cinci la Geografie, doi la Istorie, doi la Germană modernă, doi învățători, o educatoare, nouă la Matematică şi unul la Silvicultură. Procentul de note peste 5 la nivel județean era de 77,41% înainte de contestaţii.
Dintre cei 481 candidați admiși pentru proba scrisă a examenului de titularizare, 363 s-au prezentat la concurs. Au fost înregistrați 63 absenți și 54 retraşi. Un candidat de Centrul de concurs nr. 1 – Școala Gimnazială Avram Iancu Bistrița a fost eliminat pentru fraudă.
Foto: arhivă
La ce sa va asteptati de la cei de la sport…la UBB, la sport se face scoala asa in doru lelii, examenele se iau cum se iau, iar licenta e doar o formalitate „ca intre prieteni”…asta e realitatea, doar ca multi nu vor sa recunoasca ca asa e, cei de acolo stiu foarte bine situatia, doar ca se complac in a o acoperi…
Sigur ca e dezastru la Sport…Si eu doream pe la inceputul liceului sa dau admitere la I.C.E.F. …erau probe eliminatorii la gimnastica(circuit), atletism(cateva probe) si sport de echipa(volei, handbal, baschet) fara fotbal! Daca treceai, dadeai scris ANATOMIA OMULUI! Asta da ADMITERE si erau circa5-6 pe loc! Asa era atunci si era bine! Pentru toata lumea. Ce sa mai zic de Facultatea pe care am ales-o din tot sufletul si la care erau (eram) 9 pe un loc!! (Fizica, Chimie, Anatomie-scris si Anatomie -oral) .Astazi, o singura proba si aceea cu A,B,C,D…In fine,asta e si ne mai intrebam ce se intampla cu Educatia ,cu Sanatatea , etc…Cu respect, MNP
Buna, profesorii de istorie si geografie, cu note de 10 si foarte apropiate de 10 merg in data de 08.08.2016 in calitate de spectatori deoarece posturi titularizabile la aceste materii nu exista. Oare de ce se uita intotdeauna sa se mentioneze acest lucru ??? Ei sunt viitorii suplinitori ai satelor de ” gherila ” din judet. Asta asa, ca si rasplata pentru rezultatele bune la examen si a performantelor obtinute in anii scolari anteriori