Actualitate

S-a împlinit un an de când bistriţenii aleargă pentru Spitalul copiilor. Li s-a alăturat şi Tibi Uşeriu

(FOTO) În urmă cu un an o tânără inimoasă, Adina Kiraly, făcea un apel către prietenii ei să i se alăture pentru ca şi bistriţenii să pună umărul la construcţia primului spital din România ridicat din contribuţia cetăţenilor. Începutul a fost unul timid, dar, pe măsură ce s-a auzit că şi la Bistriţa se poate alerga pentru acest scop nobil, lumea s-a tot alăturat.

„Prima oară când am venit să organizez la Bistriţa acest eveniment nu am cunoscut pe nimeni. Mi-am invitat prietenii, dar ploua şi nu au venit şi am fost puţin descurajată. Însă oamenii au dovedit că sunt inimoşi şi se gândesc la ceilalţi. E un orăşel mic, dar oamenii sunt solidari. Alergăm lunar deja de un an. Vara a fost mai puţină lume pentru că au fost concediile, dar acum sper să vină mai mulţi. În medie au venit în jur de 40 de persoane la fiecare ediţie. Am reuşit să adunăm în total 6.500 de lei numai de la Bistriţa, o sumă frumoasă. Mai e nevoie de mulţi bani şi cerem fiecărui om să ne ajute cu suma minimă de un leu ca să putem ridica spitalul copiilor bolnavi de cancer de care e atât de multă nevoie. Noi ne-am propus, la nivel naţional, să adunăm suma de care e nevoie pentru construcţia spitalului în trei ani. Dacă reuşim în doi, e foarte bine şi atunci mai avem doi ani să construim spitalul. De oricât timp e nevoie, nu ne vom opri până nu vom aduna suma de 80 de milioane de lei”, a spus Adina Kiraly.

alerg-1 alerg-2 alerg-3 alerg-4

Potrivit acesteia, la Bistriţa au alergat şi oameni din străinătate, inclusiv din SUA. „Cred că pentru România e un lucru bun să dăm dovadă de mobilizare civică”, a  spus ea.

La ediţia cu numărul 13, a participat şi ultramaratonistul Tibi Uşeriu căruia Adina Kiraly, ea însăşi voluntar al Asociaţiei Tăşuleasa Social, i-a mulţumit că susţine proiectul.

alerg-5 alerg-6 alerg-7 alerg-8

Aici puteți vedea și mai multe fotografii.

Umătoarea ediţie a „Alerg pentru spitalul copiilor” va fi în luna decembrie. 13 alergări în scop caritabil au avut loc până acum la Bistrița, prima oară acum un an.

Cei care doresc să susțină acest proiect ambițios și nu pot participa la alergare pot dona în conturile Asociației 1 Leu: RO38 RNCB 0088 1456 4011 0002 RON / RO11 RNCB 0088 1456 4011 0003 EUR / RO81 RNCB 0088 1456 4011 0004 USD.

4 comentarii

  • Nu mi se pare normal sa construiesti spitale cu bani adunati din donatii. Măriti fiscalitatea, colectati mai multi bani la buget si construiti spitalul copiilor bolnavi de cancer.
    In Romania sunt o multime pensionari care traiesc din pensii mai mici de1000 lei iar multi oameni sunt angajati cu salariul minim pe economie. Pe acestia nu ai cum sa ii impozitezi mai mult decat o faci astazi.
    Solutia este impozitare progresiva.
    16% pentru salariile mai mici de 4000 lei
    30% pentru salarii intre 4000 lei si 8000 lei
    50% pe salariile mai mari de 8000 lei

    Un salariat care castiga 9000 lei nu va plati 50% din tot salariul ci doar din suma care trece de 8000 lei. Adica 50% din 1000 lei.

    Asa se practica in tarile civilizate. Eu am zis 50% pentru ca e vorba de Romania, insa stiu tari in care bogatii sunt impozitati cu 62% din castigurile ce trec peste un anumit nivel.

    • L- am mai auzit pe unul care susținea prostia asta cu impozitarea progresiva. Numele lui este Ion Iliescu.

    • Da, am citit ce am scris şi vorbesc serios.
      Conducatorii țarii nu trebuie să inventeze apa rece. E de ajuns să copieze ceea ce fac altii in țarile bogate si civilizate precum: Danemarca, Suedia, Norvegia etc.
      Dar văd că romanii prefera stilul bananier sudamerican in care bogații platesc o nimica toata de16% impozit, au palate şi masini 4×4, insă merg pe drumuri pline de gropi, nu au o sala polivalentă ca lumea in oraş, nu au un ştrand ca lumea, nu au cinematograf, nu au partie de schi, nu au lac de agrement, nu au autostrada, nu au medici specialişti, nu au Universitate, nu au mai nimic.
      Voi asta vreți?

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.