Primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu, a explicat, într-o conferinţă de presă, că cei care doresc să folosească plata prin SMS trebuie să trimită un mesaj la numărul 7438 valabil în reţele Orange şi Vodafone. Mesajul text trebuie să conţină numărul de înmatriculare al autovehiculului. Se scrie mai întâi judeţul, două cifre şi literele de pe numărul de înmatriculare al maşinii. După transmiterea mesajului, şoferul primeşte un SMS de răspuns prin care i se confirmă faptul că s-a făcut plata şi este anunţat care e durata parcării. Cu cinci minute înainte să-i expire durata, el este anunţat din nou printr-un SMS, iar în cazul în care doreşte să-şi prelungească durata şederii trebuie să trimită încă un SMS la acelaşi număr.
Potrivit primarului, Primăria Bistriţa a cheltuit o mie de lei să cumpere aparatura, întreţinerea serviciului costând, lunar, 53 de lei.
„Este un serviciu online. Poliţia Locală merge pe teren cu un ipad şi verifică numărul maşinii. Dacă constată că şoferul nu are tichet cumpărat, atunci poate verifica, online, dacă şi-a plătit taxa de parcare prin SMS”, a spus primarul.
Potrivit şefului Direcţiei Patrimoniu, Vasile Marina, pe şoferii care optează pentru plata online a taxei de parcare îi va costa mai mult de un leu pe oră parcarea, scumpirea fiind cauzată de taxa de utilizare a serviciului online.
La rândul lui, Florin Frandeş, şeful Poliţiei Locale Bistriţa, a spus că şoferii care nu plătesc parcările riscă amenzi şi o taxă de 50 de lei pentru deblocarea roţilor.
În Bistriţa sunt 650 de locuri de parcare cu plată în zona Decebal, Arţarilor, Piaţa Unirii, strada Dornei şi Piaţa Centrală. Tichetele de parcare mai pot fi obţinute de la automate de parcare şi de la magazine din vecinătate.
Daca ai Android incearca cu aplicatia „SMS Parking Romania” merge cool…