Social

Când va începe construcţia locuinţelor protejate pentru persoane vârstnice de la Sigmir

Construcţia locuinţelor protejate pentru persoane vârstnice pe care Primăria BIstriţa vrea să le ridice în localitatea Sigmir va începe, cel mai devreme, în toamna acestui an, termenul de elaborare şi predare a proiectului tehnic, a caietelor de sarcini şi a detaliilor de execuţie pentru obţinerea avizelor şi acordurilor necesare autorizaţiei de construcţie fiind luna septembrie a anului în curs.

Potrivit viceprimarului Cristian Niculae, studiul de fezabilitate este finalizat şi urmează contractarea serviciilor de realizare a documentaţiei şi a proiectului tehnic.

„Ansamblul va avea o capacitate de 96 de persoane cazate în camere de câte două locuri. Vor putea fi cazaţi aici cei care nu se pot descurca singuri, toate persoanele cazate aici urmând să aibă parte şi de asistenţă socială şi medicală. Fiecare palier va avea propriul oficiu şi se va putea opta inclusiv pentru servicii de cantină”, a declarat Cristian Niculae.

Municipalitatea a finalizat studiul de fezabilitate pentru obiectivul de investiții ”Locuințe protejate pentru persoane vârstnice Sigmir”, urmând să depună un proiect pentru a obține fonduri europene.

Obiectivul general al investiţiei îl reprezintă ”construirea unui ansamblu de locuințe pentru persoanele vârstnice, un loc în care să-și poată desfăşura în condiţii optime activităţile zilnice, să poată locui, să poată beneficia de un tratament medical de la personal specializat, un loc în care să se simtă „acasă”. Ansamblul de locuit va fi dotat și amenajat cu mobilier, aparatură medicală, spații de relaxare și echipamente multimedia.

Se dorește realizarea unui corp administrativ cu funcțiuni complementare locuirii pentru persoane vârstnice (sală de mese, bucătărie, spălătorie, adăpost de protecție civilă, cabinete medicale, cameră de gardă, birouri, grupuri sanitare) și șapte corpuri de locuit. Amenjările exterioare cuprind lucrări de sistematizare verticală (alei pietonale, circulație auto, parcaje, spații verzi), ziduri de sprijin, împrejmuiri.

Sunt cuprinse lucrări de demolare a construcțiilor existente (grădiniță și școală) și construirea, pe locul clădirii școlii, a unui pavilion deschis (foișor cu suprafața construită de 128 mp).

Valoarea investiției, care va fi eșalonată pe trei ani, se ridică la 20,2 milioane lei fără TVA, aproximativ 4,5 milioane euro. Suprafața construită: 2.700 mp. Suprafața desfășurată: 5.271 mp.

2 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.