Actualitate Recomandări

”Roza Cercetașilor” la Brigada Mecanizată (FOTO)

În Garnizoana Bistriţa s-a desfăşurat concursul aplicativ – militar ”Roza Cercetașilor”, faza pe Brigada 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”. La activitate au participat toate structurile de cercetare din subordinea marii unităţi.

Concursul a constat în două probe:

– patrulă de cercetare – probă care se desfăşoară pe distanţa de 25 km în teren accidentat şi în cadrul căreia, militarii trec la rezolvarea unor situaţii tactice: parcurgerea unei porţiuni de teren contaminat cu substanţe toxice de luptă, supraviaţuire, neutralizarea adversarului şi acordarea primului ajutor unui membru al echipei;
– ştafetă – probă care constă în alergarea pe distanţa de 1.000 m şi lovirea unor obiective, în condiţii de efort intens pe timpul simulării unor situaţii tactice.

Obiectivele concursului au fost: verificarea capacităţii structurilor de a genera elemente acţionale performante; dezvoltarea spiritului de echipă şi de competiţie întrestructuri; creşterea coeziunii de luptă în condiţii de efort fizic şi psihic prelungit; promovarea spiritului de fair-play; constituirea bazei de selecţie pentru competiţiile aplicativ-militare internaţionale.

Festivitatea de premiere a loturilor participante a avut loc în prezenţa locţiitorului comandantului marii unităţi, – colonel Ioan Marian Cristurean, care a felicitat militarii participanţi pentru eforul depus şi a înmânat totodată cupe şi diplome celor mai buni dintre cei buni.

Clasamentul pe probe a fost următorul:

1. Patrulă de cercetare:
– Locul I – Lotul Brigăzii 81 Mecanizată „General GRIGORE BĂLAN”;
– Locul II – Lotul Batalionului 811 Infanterie „DEJ”;
– Locul III – Lotul Batalionului 812 Infanterie „BISTRIŢA”.

2. Ştafetă:
– Locul I – Lotul Batalionului 812 Infanterie „BISTRIŢA”;
– Locul II – Lotul Brigăzii 81 Mecanizată „General GRIGORE BĂLAN”;
– Locul III – Lotul Batalionului 811 Infanterie „DEJ”.

Clasament general:
– Locul I – Lotul Brigăzii 81 Mecanizată „General GRIGORE BĂLAN”;
– Locul II – Lotul Batalionului 811 Infanterie „DEJ”;
– Locul III – Lotul Batalionului 812 Infanterie „BISTRIŢA”.

Sursă text: locotenent colonel Cristian Mariș. Sursă foto: caporal Robert Pop

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.