Social

Gabi Balint, acasă de Paști (FOTO)

Fostul mare jucător Gabi Balint, originar din Sîngeorz-Băi și cetățean de onoare al Bistriței, a petrecut Paștele ”în locul unde s-a născut și a copilărit”, după cum a scris el pe Facebook, unde a și creat un album foto.

Balint, în prezent analist TV la Digi Sport, s-a întâlnit la Sîngeorz-Băi cu rude și prieteni, alături de care a ciocnit un pahar de vin și a mâncat preparate tradiționale.

Gavril Pele Balint s-a născut în 3 ianuarie 1963 la Sîngeorz-Băi, iar în 1980, după ce a făcut şi un scurt stagiu la Gloria Bistriţa, a ajuns la Steaua Bucureşti, cu care a cucerit Cupa Campionilor Europeni în 1986 la Sevilla (a transformat un penalty în finala cu FC Barcelona), Supercupa Europei în 1987, 5 titluri de campion şi 4 Cupe ale României. Din 1989 a jucat în Spania la Real Burgos, iar după încheierea carierei de jucător a fost secund la echipa naţională a României şi la Galatasaray Istanbul, principal la FC Bihor, Şerif Tiraspol, Sportul Studenţesc, Poli Timişoara, naţionala Republicii Moldova, CS Universitatea Craiova. A jucat de 34 de ori pentru reprezentativa României, inclusiv la CM din 1990, pentru care a marcat de 14 ori. În septembrie 2007, Balint a devenit cetăţean de onoare al municipiului Bistriţa.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.