Politică

Scandal la şedinţa Parlamentului dedicată Revoluţiei: Ion Iliescu, numit „criminal”. PSD a părăsit sala

Şedinţa solemnă a Parlamentului dedicată Revoluţiei din 1989 s-a transformat într-un scandal, după ce reprezentantul Asociaţiei 21 Decembrie, Doru Mărieş, a spus că Ion Iliescu este "un criminal", ceea ce a determinat vociferări ale opoziţiei şi părăsirea sălii de plen de către PSD.

Reprezentantul Asociaţiei 21 Decembrie, Doru Mărieş, a afirmat, marţi, în şedinţa solemnă dedicată Revoluţiei din 1989, că fostul preşedinte Ion Iliescu este „un criminal notoriu”, fapt care a determinat ieşirea din sală, în semn de protest, a parlamentarilor PSD.

„Aţi făcut legi pentru ca oameni ca Ion Iliescu să fie revoluţionari, că în realitate el este un criminal notoriu, alături de Sergiu Nicolaescu, Petre Roman şi alţii”, a susţinut Mărieş, adăugând că el nu afirmă altceva decât ce susţine CEDO.

Mărieş a mai spus că niciun guvern de după 1989 nu a dorit să se afle adevărul despre aceste evenimente şi nici un partid nu i-a ajutat prea mult pe revoluţionari.

În discursul său, Doru Mărieş a arătat că Ion Iliescu a fost principalul beneficiar al Revoluţiei, fapt care a determinat vociferări în partea stângă a sălii. „Arătaţi-vă în toată spendoarea, pentru că ăştia sunteţi”, le-a Mărieş acestor parlamentari.

„Ion Iliescu a beneficiat de crima de după 22 Decembrie şi va instala la putere FSN”, a arătat Mărieş, potrivit Mediafax.

Afirmaţiile sale au provocat proteste vehemente din sală, reacţia zgomotoasă a parlamentarilor social-democraţi determinând reacţia preşedintelui Senatului, Vasile Blaga (PDL), care a spus: „Vă rog, păstraţi liniştea şi când nu vă convine”.

În timp ce parlamentarii PSD părăseau sala, Doru Mărieş a spus că se aştepta ca aceştia să plece pentru că fac parte dintre cei care au tăinuit „crima din Decembrie 1989”.

Şedinţa solemnă a Parlamentului dedicată Revoluţiei din decembrie 1989 a început, marţi, cu ţinerea unui moment de reculegere în memoria victimelor evenimentelor de atunci.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.