Actualitate Recomandări

Raul Gălan a absolvit NY University din Abu Dhabi. Ce va face mai departe

Raul Gălan, unul dintre bursierii Nosa, a absolvit New York University din Abu Dhabi, la festivitate fiind prezenţi şi părinţii săi, Amalia şi Radu Gălan. Tânărul s-a specializat în istorie şi limba arabă.

 

Raul Gălan a absolvit Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu” Bistriţa şi a ajuns la Abu Dhabi la îndemnul lui Beatrice Ionaşcu, absolventă a Colegiului Naţional „Liviu Rebreanu” Bistriţa care a intrat la această universitate cu un an înaintea lui. „Era foarte încântată, m-am întâlnit cu ea în luna decembrie din ultimul meu an de liceu şi mi-a recomandat să încerc. Sincer, eu nu aveam niciun fel de plan să merg în străinătate să studiez. Eram deja acceptat la Drept, în Bucureşti, având olimpiada la istorie, dar am decis să încerc fără să-mi pun niciun fel de speranţă. M-au invitat într-un week-end acolo pentru un interviu, iar apoi m-au acceptat. Am fost şocat fiindcă nu ştiam la ce să mă aştept”, a relatat Raul Gălan într-un interviu acordat Timp Online. 

Odată ajuns acolo a făcut cunoştinţă cu sistemul educaţional merican care este mult diferit de cel românesc. „Li se recomandă studenţilor să încerce cursuri din cât mai multe domenii. Eu, în anul II, am hotărât să fac Cercetări sociale şi politici publice ca principală specializare în care îmi dau şi licenţa, iar apoi am ales să fac şi două specializări în limba arabă şi istorie. Cursurile pe care a trebuit să le urmez au satisfăcut cerinţe pentru a avea aceste specializări. Am optat pentru arabă pentru că mi se pare o oportunitate să am ocazia de a învăţa de la profesori care sunt vorbitori nativi. Apoi am aflat că cea mai puternică specializare din departamentul de ştiinţe sociale este cea de Cercetări sociale şi politici publice. Profesorii pe care universitatea i-a adus sunt în marea lor majoritate profesori care s-au pensionat în SUA, profesori extrem de cunoscuţi cum ar fi fostul decan de la Yale sau preşedintele asociaţiei americane a sociologilor. Mi s-a părut o foarte mare oportunitate de a lua cursuri de la nişte profesori care au 40-50 de ani experienţă în acest domeniu. Al doilea motiv este că această specializare înglobează şi noţiuni de sociologie, şi de economie, şi de ştiinţe politice dându-ne o viziune mai largă asupra evenimentelor. De fiecare dată, dacă analizăm o anumită mişcare, un anumit eveniment, ni se cere să-l privim din mai multe perspective: economic, social, etc.”, a mai explicat el.

De altfel, în lucrarea de licenţă, Raul a aprofundat mişcările sociale de orientare religioasă din România. După absolvire, se va întoarce în Europa pentru master.

„Deocamdată încerc să am experienţe în domenii cât mai variate. Până acum am avut experienţe în relaţii internaţionale şi diplomaţie. Mi-ar plăcea mult să activez în acest domeniu, mi se pare foarte interesant. (…) Planul meu în timpul masterului este să încerc să continui cu câteva stagii de practică în domeniul diplomaţiei, dar aş vrea să încerc şi în mediul privat. Mi se pare foarte important ca pe parcursul studiilor – şi acesta e unul dintre principalele sfaturi pe care aş putea să le dau viitorilor studenţi sau actualilor- să încercăm să avem cât mai multe experienţe în domeniul în care vrem să activăm, într-o companie sau organizaţie, şi să vedem exact ce presupune acel domeniu. Ce învăţăm la cursuri sună foarte bine, dar e foarte important să aplicăm”, a mai spus el în interviu.

Timp Online îl felicită pentru acest moment special din viaţa lui şi îi urează mult succes în continuare.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.