Actualitate

Deputatul Ionuț Simionca vine în sprijinul producătorilor agricoli și crescătorilor de animale

Producătorii agricoli și crescătorilor de animale care sunt persoane fizice cetățeni români sau persoane juridice române și îndeplinesc una dintre condițiile privind numărul de animale deținute sau terenul pe care execută lucrări agricole vor putea beneficia de o serie de scutiri de taxe și impozite, dacă Parlamentul va adopta propunerea legislativă inițiată de către președintele PMP Bistrița-Năsăud, deputatul Ionuț Simionca.

Scutirile menționate în lege fac referire la: orice accize, taxe și impozite pentru produsele agricole și zootehnice, energia electrică și carburantul folosite în activitățile agricole; taxa pe valoarea adăugată pentru utilijale, echipamentele și consmabilele aferente; orice obligație fiscală sau financiară producătorul agricol sau crescătorul de animale pentru veniturile realizate din activitatea agricolă sau zootehnică, precum și pentru utilajele, terenurile agricole, clădirile agricole.

Bineînțeles, pentru a beneficia de prevederile legale propuse, producătorul agricol sau crescătorul de animale are obligații de raportare a unor informații exacte către centrul local al Agenției de Plăți și Intervenții pentru Agricultură.

Prin adoptarea și aplicarea acestei legi, inițiatorul consideră că se poate realiza: creșterea însemnată a veniturilor populației angajate în activități agro-zootehnice și, pe cale de consecință, stoparea migrației forței de muncă și chiar revenirea în România a forței de muncă migrate în alte țări; scăderea prețurilor produselor agro-zootehnice, urmată de o creștere a exporturilor și o scădere a importurilor în domeniu, cu îmbunătățirea balanței comerciale a României, precum și o creștere substanțială a calității vieții populației din țară noastră; înnoirea parcului de utilaje și echipamente agro-zootehnice, cu consecința scăderii costurilor de exploatare și, implicit, a prețurilor produselor agro-zootehnice.

Propunerea legislativă privind protejarea agriculturii și zootehniei în România a fost depusă la Camera Deputaților și este susținută de 25 deputați și senatori de la PMP.

România are 30% din forța activă de muncă angajată în agricultură, față de 4% în țările din Vest, însă productivitatea este la jumătate din media europeană.

9 comentarii

  • Sunt de acord cu majoritatea propunerilor, mai puțin cu „scutirile la accize şi taxe la energia electrică și carburantul”.
    Adică agricultorii sunt indemnați să polueze cât mai mult şi să consume cat mai multă energie electrică (produsă in termocentrale puturoase, hidrocentrale care distrug albiile râurilor si centrale nucleare care produc substante reziduale radioactive).
    Accizele si taxele pe carburant si energie electrică au fost introduse cu un scop, acela de a proteja mediul inconjurător !!!
    Suntem in Europa domnule Simionca, nu in tara lui Donald Trump (Gigi Contra). Toate țările spun că semnează acordul anti poluare, doar Donaldinho o ține că el nu vrea şi se izolează singur pe scena politică.

    • Adrian C. esti f limitat in gândire, taxele si accizele de pe carburant, toate intra in bugetul național sunt folosite in cu totul alte direcții decât protejarea mediului înconjurător. Știai că doar 15 % din a aceste taxe și accize sunt folosite pentru programe care includ protejarea mediului înconjurător restul de 85 % sunt folosite pentru alte lucruri.

    • @Comentator
      Taxele si accizele reduc consumul de carburant si energie electrică, adică reduc poluarea.
      Indiferent dacă statul foloseste acei bani pentru programe de protectie a mediului sau nu, consumatorii poluează mai putin, da ai ghicit…….pentru că…… benzina si energia electrica este scumpă.
      Există accize pe zahăr, alcool şi tutun, iar la ce sunt folositi banii nu prea contează, atâta timp cât un pachet de tigari costa 20 lei si nu iti permiti să dai 600 lei pe tigari pe lună. Acciza isi face efectul, acela de a reduce consumul de zahar, alcool si tutun. Ce face statul cu banii nu prea contează.

  • Cred ca sunteți singurul parlamentar din județ care este interesat de bunăstarea agricultorilor.
    Suntem alături de dvs.!

  • Scutiri puse de-a valma fata o argumentare economica. Se pare ca este o initiativa populista care va fi respinsa, ca toate celelalte ale domnului deputat. Initiativa are rolul ca in campanie sa poata zice: Eu am vrut, eu nu au votat. O lege trebuie argumentata. Bine ca nu a zis ca sa se reduca si taxele pe painea si uleiul care sunt cumparate de agricultori. Se pare ca ar trebui sa umble la echipa de consilieri, ca pana acum a fost zbucium in zadar. Dar se zice ca: Asa clop, asa palarie. Adica de unde nu este nu ai ce cere.

  • E foarte ușor sa aruncam cu noroi în dreapta si- n stânga, în loc sa apreciem și sa sustinem un om care da dovada de perseverenta.

  • Se pare ca e mai bine sa nu faca nimic, asa nu poate fi criticat de „specialisti”.Important este ca se straduieste sa faca ceva pentru agricultori!

  • Sa dea Dumnezeu sa se aprobe aceste initiative, pt ca sincer, sunteti singurul deputat care ne reprezinta interesele corect.
    Tineti-o tot asa dle Ionut Simionca! Mult succes!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.