Actualitate

Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila” le dă şansa elevilor săi să lucreze în străinătate

82 de medici şi asistenţi medicali din Bistriţa-Năsăud vor să lucreze în străinătate potrivit ultimelor statistici ale Direcţiei de Sănătate Publică, majoritatea în ţări în care pot vorbi engleză. Elevii unei şcoli postliceale sanitare private din oraş vor avea şansa să-şi găsească de lucru în ţările germanice.

Şcoala Postliceală Sanitară „Carol Davila”  a semnat un parteneriat cu o organizaţie de plasare a forţei de muncă din Germania care le oferă posibilitatea să facă stagii de practică în străinătate şi apoi să se angajeze. 

Potrivit managerului Alexandru Câţcăuan, aproape 60 de elevi care urmează cursurile acestei şcoli postliceale sanitare din Bistriţa au şansa, încă de anul acesta, să urmeze stagii de pregătire în spitale din străinătate.

În baza parteneriatului semnat între cele două organizaţii, absolvenţii şcolii sanitare vor putea lucra în mai multe ţări. Doctor Helmut Ohme, managerul asociaţiei de intermediere spune că aceştia îşi vor găsi de lucru doar în Germania, ci şi în întreg spaţiul vorbitor de limbă germană, aici socotind şi Austria, şi Elveţia, Lichtenstein, Olanda.

„Prin acest parteneriat, îşi sporesc şansele să-şi găsească de lucru, să cunoască experienţele profesionale din aceste ţări şi, la întoarcerea în România să poată aplica această experienţă acasă”, a declarat dr. Ohme. 

În toate aceste ţări, salariul unui asistent medical poate ajunge şi la 2500 de euro. Profesorii de la această şcoală privată îşi doresc totuşi ca elevii lor să se întoarcă şi să lucreze în ţară.

Şcoala Postiliceală Sanitară „Carol Davila” a fost înfiinţată în urmă cu 20 de ani şi are filiale în 25 de judeţe.

2 comentarii

  • Buna ziua!Tin neaparat sa va dau aceste informatii deoarece multi chiar foarte multi asistenti medicali din Iasi si nu numai au avut de suferit de pe urma acestui ‘ domn doctor ‘ OHME ( nu are nici cea mai mica legatura cu medicina, avand un doctorat in alt domeniu). Plaseaza asistenti medicali in germania contra unor sume cuprinse intre 5 mii si 10 mii euro/ cap.
    Ultimul lot de 8 asistenti medicali generalisti cu experienta vasta in domeniul medical au fost mintiti ca vor efectua un stagiu de 4 sapt dupa care vor semna un contract cu diferite centre de batrani.Cei in cauza au ajuns la limita disperari dupa 3 luni de stagiu doar cu banii pt masa si cazare gratuita echivalantul a 180 EURO /lunar, urmand ca de la sf lunii oct sa semneze un contract dar nu ca Krankenschwester ci Pflegerin(infirmier).Din surse sigure stiu ca unul din ei pe perioada de 3 luni si-a gasit singur un job de Pflegerin dar dl OHME l-a impiedicat spunand ca nu se va putea angaja in ata parte decat doar cu acordul sau si doar daca angajatorul ii plateste comisionul de 10 euro.Atat este valoarea unui asistent dupa spusele dr. OHME.
    Sfatul meu este sa nu aveti incredere in aceste persoane.Helmut Ohme si partenera sa de afaceri din Iasi, prof.Stanciu Josefine.
    RUSINE!!!!

  • Oare ce s-a mai intamplat cu mult mediatizata colaborare ! Cum s-a derulat programul de practica al elevilor scolii in Germania , mai ales ca nu stiu o silaba in limba germana?

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS