Politică

Ce opţiuni au doamnele din politică? Mioara Seica, la biserică, Viorica Calo, la concerte

În şedinţa Consiliului Local Bistriţa în care s-au împărţit banii publici pentru anul în curs, toată lumea a putut afla că doamna Viorica Calo este o fană înverşunată a lui Gavril Ţărmure şi o susţinătoare a evenimentelor organizate de Societatea de Concerte, în timp ce Mioara Seica nu a participat nici măcar la un recital cameral. Versiunea doamnei Calo!

Consilierul municipal Mioara Seica (PDL) a cerut în plenul şedinţei Consiliului Local ca Fundaţia Culturală Societatea de Concerte Bistriţa, condusă de Gavril Ţărmure, să primească bani mai puţini de la bugetul local întrucât, a motivat ea, preşedintele fundaţiei nu i-a prezentat un program al acţiunilor culturale pentru care primeşte 240.000 de lei de la bugetul local.

Iniţial, Fundaţiei Culturale Societatea de Concerte i-au fost alocaţi 140.000 de lei, dar în timpul şedinţei s-a propus suplimentarea sumei cu 100.000 de lei, ceea ce a stârnit mânia Mioarei Seica. Consilierul PDL nu a observat că restul colegilor ei au votat deja în favoarea acestei alocări şi a cerut să i se permită să ia cuvântul. În timp ce vorbea, ea a spus că susţine cultura, dar l-a criticat pe Gavril Ţărmure pentru că nu i-ar fi prezentat un plan al acţiunilor pe care vrea să le facă (deşi exista un astfel de document pe mesele tuturor aleşilor) şi a solicitat ca fundaţiei să-i fie restrasă suma de 100.000 de lei pentru a fi repartizată bisericilor.

Propunerea a enervat-o la culme pe Viorica Calo (PNL) care a susţinut că n-a văzut-o niciodată pe Mioara Seica la concertele organizate de Gavril Ţărmure. Deşi Florin Găurean, în calitate de preşedinte de şedinţă, a încercat să o calmeze, doamna Calo nu a închis microfonul până nu a spus tot ce avea pe suflet.

În final, Societatea de Concerte a rămas cu 240.000 de lei, iar Mioara Seica cu imaginea şifonată. A aflat toată lumea că nu frecventează concertele simfonice!

 

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.