Timp de gândire

Aţi învins, sunteţi cu adevărat puternici!

Guvernul Boc şi-a depus mandatul. Iată o victorie a celor care au continuat să iasă în stradă zi de zi în ciuda frigului, a ninsorii şi a batjocurii de care au avut parte din partea marii mase de comentatori mai mult sau mai puţini portocalii, dar în mare parte anonimi.

E greu de spus dacă, de mâine încolo, va fi mai bine. Nimeni nu se aşteaptă la minuni, nici măcar cei care au manifestat zi de zi în faţa Prefecturii. Cu toţii au admis că nu are cum fi mai bine, dar au cerut schimbarea Guvernului şi iată că au şi obţinut-o fiindcă au simţit nevoia unei schimbări. S-au săturat de impertinenţă, de aroganţă, de nesimţire, de aceleaşi feţe adesea tâmpe aflate în poziţii cheie şi care au uitat că au fost trimise acolo să ne slujească şi nu pentru ca noi să ne închinăm prostiei lor. S-au săturat de ritmul cu care aceşti oameni s-au îmbogăţit de la o zi la alta, de felul în care ne-au sfidat, de încălcările repetate ale legii, valabilă întotdeauna pentru noi şi niciodată pentru ei.

Mulţi aţi râs de mâna de manifestanţi care a ieşit zi de zi să strige în stradă. Aţi spus că o fac degeaba. Mulţi le-aţi găsit nod în papură şi multiple defecte, dar iată că această mână de oameni a învins, iar victoria ei este cu atât mai frumoasă fiind a celor puţini.

Astăzi, în ziua în care aceşti oameni cu care am încercat să vă fac cunoştinţă prin interviuri, au învins, ridic pălăria în faţa lor şi îi felicit că nu au abandonat să fie solidari cu Piaţa Universităţii din Bucureşti, că au prins curaj şi nu au cedat niciunei oprelişti.

Bravo vouă, „frumoşi nebuni” ai micului nostru oraş de provincie!

Cristiana Sabău

24 comentarii

  • As vrea sa fie adevarat! Din pacate au majoritatea in parlament cu ajutorul unui partid care nu a trecut prin votul romanilor si la cum il cunoastem pe Basescu nu va dori organizarea de alegeri anticipate! Victoria va fi deplina cand dispare Basescu si vor fi ALEGERI ANTICIPATE! Doame Ajuta!

  • Ca sa-l parafrazez pe domnul Neil: Un pas mic pentru noi protestatarii, dar gigantic pentru societatea romaneasca! Pana si startul carnavalui a depins de o motricitate de care poporul roman aproape nu mai putea fi suspectat.

  • Un prim pas important dar insuficient pentru moment.Se vedeti acum vendete in PDL si in UDMR si UNPR.Acum e care pe care vor fugi ca iepurii care incotro.Trebuie in primul rand trasi la raspundere pentru acesti 7 ani pierduti din viata noastra.Bravo RCISTIANA SABAU esti printre putinii ziaristi cerebrali si fermi care mergi inainte indiferent de mascaricii din jur.Oricum nu trebuie protejati nici viitori conducatori daca gresesc sau o iau prin balarii.Sa facem o altfel de politica si sa-i supraveghem atent pe ciumpalaci.

  • Da BRAVOOOOOO…….. !!! dar atentie cind va dati cu pumnul in piept , sa nu cadeti pe spate, din prea mare indirjire , nu de alta dar serviciile medicale sint asa cum sint !!! sanatate !!

  • Doare adevarul, nu suporti si alte opinii sau pareri. Bine …uite va las !!! dar atentie ……tara arde [si voi va pieptanati unii pe alti] !!! BRAVOOOO . va salut !!!

  • Am mai spus-o si o mai spun: schimbarea sefilor, bucuria prostilor! Ma doare dulcea naivitate a celor ce cred ca schimband pe cei aroganti si satui cu ceilalti care sunt la fel de aroganti dar mult mai flamanzi dupa atata criza si lipsa de la impartitul bucatelor, poporu musai va iesi castigat. Ete, mare fas! Atata timp cat nu se produce un cutremur in mentalitatea noastra si prin care actuala clasa politica sa fie trimisa la lada de gunoi a istoriei, orice bucurie de felul celei exprimate de dumneavoastra aici mi se pare una de tipul bucuriei romanului cand moare capra vecinului.

    • Corect , corect, corect !!!! dar cine sa inteleaga asta ??? nu vezi ca astia Batman, Batman ……!!!!!

  • Cum s-ar putea produce cutremurul în mentalitatea noastră? Stând cu telecomanda în mână sau ieşind în stradă şi taxând grave derapaje ale clasei politice? Dacă nu ar fi ieşit aceşti oameni în stradă, ne-ar fi condus Boc până la moarte şi dincolo de ea că doar el e sătul şi nu are nevoie să mai mănânce ca să se îngraşe, doar să se menţină. Fireşte că menţinerea înseamnă continuarea contractelor aflate în derulare. De fapt, pe logica dumneavoastră, trebuia să-l fi păstrat pe Ceauşescu (şi acum probabil că ne conducea Nicu) pentru că toţi care au venit după clanul ceauşeştilor au fost morţi de foame şi niciodată nu s-au săturat. Au omorât ei toate caprele şi le-au mâncat. Noi nu mai avem pentru ce să ne bucurăm.

    • Exagerati cu buna stiinta, lucru absolut necesar, dar care tine de mediocritatea manipularii. Ca sa vedeti adevarul si sa-i slujiti va trebuie ceva ce nu aveti cum sa obtineti nicidecum: detasare . Qui prodest?

  • Pleaca unii, vin altii care speram noi vor fi altfel,ceea ce e foarte important e ca s-a
    intamplat ceva.Strigatul disparat al oamenilor din strada s-a facut auzit.
    Ar trebui sa fie o lectie clara pentru toti ,, politicienii,, din tara asta .Dar cati dintre cei alesi de noi si-o vor insusi?

  • In primul rand s-a discutat enorm de mult despre acest aspect, adica despre Demisia lui Boc. Basescu este cel care a gandit-o. De ce spun asta? Pt ca Basescu, doreste sa-si salveze partidul. Basescu este prea destept pt a se retrage… Cel mai sigur este sa se mai schimbe sau sa inceapa anticipatele. Nu va bucurati de Boc, miscarea aceasta este foarte bine gandita de Basescu. Acum dragi mei se distrage atentia spre altceva…adica, timpul trece si presedintele isi va termina mandatul, daca vreti un alt premier, va trebui sa asteptati inca 5 luni. Deci ganditi-va pt ce ati iesit, si mai ganditi-va o data pt ce ati mai iesi. Nu uitati, ei au dat temperatura si tot la ei sunt medicamentele.

  • Doamna Cristiana Sabau…
    Dati dovada fie de-o naivitate incurabila, fie consumati o manipulare agresiva in presa pe care o detineti.
    E bine, totusi, ca exista cititori aderenti la cele scrise ?
    Aveti impresia ca in decembrie 1989 oamenii din strada au schimbat sistemul dictatorial de pana atunci ?
    :O)
    Si, sa fim noi sanatosi, au fost cu sutele de mii.
    Nu ca in zilele noastre.
    Complotul ( international, retineti ! ) a fost pus la cale de:
    Fabricile de tigarete
    Banci
    Pepsi Cola & Coca-Cola
    Multinationale
    Etc.
    Toti aveau nevoie de piete noi / zonele in care operasera pana atunci erau suprasaturate.
    Aveau nevoie de forta de munca ieftina pentru cresterea profiturilor.
    De noi indatorati care sa asigure dobanzi pentru bancheri.
    Dovezi ?
    La tot pasul in anii care au urmat.
    Visati la spiridusul padurii ?

    P.S. Doamna Alina Urs – serios, credeti in aselenizare ?
    Inseamna ca sunteti de pe alta planeta.
    :O)

    ” In oras a aparut un afis:
    Gloria juca cu Arsenal.
    Da, Arsenal.
    Cei care au fost la meci
    povesteau ca da, A fost Arsenal,
    Arsenal Cairo. ”

    Bogdan Lipcanu – ” Fuck Tense ” ( Casa de pariuri literare / 2010 )

  • cretinii se bucura !! pardon javrele, Boc a fost prim ministru , nu stiu daca bun sau rau, dar a avut curajul de a face ce nu au facut ceilalti inaintea lui, si-a pierdut popularitatea, increderea populatiei, linistea, dar a inceput reformele si pentru asta trebuie apreciat, nu convine multora ca nu-i fripturist, oportunist , spagar, demagog…. da a inceput sa repare ce au stricat altii de-a lungul anilor si pentru asta plateste, si nu-l ve-ti judeca voi ci istoria care va tine cont de fapte

  • da dupa fapte, acest om ridiculizat de adversarii politici si de catre dusmani e un OM curajos ,masurile guvernului pe care l-a condus sunt laudate de FMI, BANCA EUROPEANA, PARLAMENTUL EUROPEAN, COMISIA EUROPEANA etc… si blamat de expertii nostrii USL , ce usor e sa dai din clanta.. ” e usor a scrie versuri cand nimic nu ai a spune” …. multumim cerului ca a fost el la guvernare in perioada asta dificila, cu altii(atotstiutori) am fi undeva alaturi de Grecia, asa ca ciocu mic si pas vioi …

  • Am castigat, Boc a plecat!Vom castiga si Base va pleca”…atunci CAND PORCII VOR ZBURA !, va imbatati cu apa rece! cica populatia bistritei e in stada haha BABUTAN, CALO(liberali), VITELARIU (onor lider sindical), plus niste psd-isti,ceva ecologisti si uite protestatarii inocenti, campioni ai democratiei… hahaha, nici nu poti dacat sa razi, se cred buricul targului ,in realitate sunt comici ,ca sa nu zic jalnici, convinsi ca au un rol in demisia lui Boc, vax albina, oricum pleca . Pe cand interviuri si cu cei enumerati mai sus sa vedem cine sunt cu adevarat majoritatea protestatarilor?

  • SERIOS? CREDEAM CA ESTI MAI ISTEATA MAI CRISTIANA, DAR TREBUIE SA SCRII CE-TI ZICE RADUCU ALA DIN CHINTELNIC , CA ALTFEL NU TE MAI PLATESTE. SI ATUNCI TREBUIE SA-I FACI JOCUL.

  • NOI,cei care iesim in strada stim problemele aparute din cauza acestui fost guvern,cum ar fi,IMPOZITUL MINIM a dus la suspendarea activitatii a peste 168.000 de firme, modificarea codului fiscal de 24 de ori din 2009 si pana acum a dus la bulversarea mediului de afaceri,licitatiile care se fac cu firme din afara judetului sau a tarii,(vezi contractul semnat de boagiu pt modernizarea garii Bistrita dat spaniolilor,in defavoarea min Transporturilor),contracte licitatate date de „baronul” consiliului judetean unor firme de casa(cornul si laptele,deszapezire,constructii etc..),respectarea legii pentru demnitari este optionala.etc…Toate acestea si alte la nivel mai inalt ne REVOLTA.AROGANTA SI SIDAREA CU CARE suntem tratati ca si cum am fi doar niste piese de mobilier care trebuie mutate in alta parte si care daca nu intra li se mai taie un picior ca sa incapa in locul indicat.Daca pana acum am fost vazuti doar ca niste mijloace fixe ,de acum vrem sa ne recastigam DEMNITATEA umana SI DE CETATENI ai REPUBLICII ROMANIA.Iubesc DEMOCRATIA!!!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.