Cea de-a 12-a ediţie a Olimpiadei Inocenţilor a adunat peste 400 de copii cu dizabilităţi din tot judeţul şi foarte mulţi voluntari, atât din judeţ, cât şi din Bucureşti care au venit să fie alături de ei şi să le facă ziua frumoasă. Viceprimarul Cristian Niculae i-a felicitat pe organizatori pentru perseverenţă şi pe participanţi pentru
„Copiii au venit din toate şcolile speciale, iar anul acesta au venit şi din alte judeţe învecinate. Am pregătit concursuri de îndemânare, atletism, aruncarea mingii la coşul de baschet. Avem şi un târg caritabil. Am primit donaţii din Franţa şi, pentru o donaţie, încercăm să stimulăm oamenii să ajute fundaţia să-şi continue programele. Cel mai important e Intervenţia timpurie, Eu şi familia mea, programul de la spital unde avem sala de joacă, recuperările din centrul de intervenţie timpurie”, a spus Laura Filipoi, director al Fundaţiei Inocenţi Bistriţa.
„Olimpiada Inocenţilor se desfăşoară sub semnul prieteniei şi colaborării. Ca în fiecare an, adunăm copiii şi tinerii cu dizabilităţi din tot judeţul, peste 400 în total, mai avem peste 150 de voluntari din judeţ, dar şi din Bucureşti, de la Şcoala Britanică, care au susţinut şi au finanţat activitatea de pictură pe faţă. Noi ne dorim să aducem aceşti copii şi aceşti tineri în inima comunităţii, să arătăm cât sunt de speciali şi de frumoşi şi să arătăm că, deşi au o dizabilitate, pot face lucruri frumoase. Toţi copiii au primit tricouri şi şepcuţe albe anul acesta, iar toţi copiii primesc diplome şi medalii de locul întâi. Nu avem podium, ci, prin intermediul evenimentului nu promovăm competiţia, ci pe ei, suntem aici să le facem ziua mai frumoasă”, a spus Andrada Miron de la Fundaţia Inocenţi.
Un tânăr foarte inimos, Claudiu Moldovan, şi-a donat ziua de naştere „inocenţilor”. El i-a îndemnat pe toţi prietenii lui să sprijine copiii cu dizabilităţi.
După parada prin parc, inocenţii s-au jucat, au desenat, au cântat şi s-au bucurat de o zi frumoasă din care au rămas numai cu amintiri frumoase.
Adaugă comentariu