Actualitate

Daniel Suciu: Ai o șansă în plus!

”Ai o firmă și ai deficit de forță de muncă? Situație des întâlnită azi, inclusiv la angajatorii din județul nostru. Ești șomer sau te afli într-o categorie vulnerabilă? Dacă te afli în cele două categorii, ai o șansă în plus”, spune liderul parlamentarilor PSD din Camera Deputaților, Daniel Suciu:

”Subvenția acordată lunar angajatorilor care încadrează în muncă tineri absolvenți ai unor instituții de învățământ, absolvenți din rândul persoanelor cu handicap și șomeri, va fi majorată de la 900 de lei la 2.250 de lei.

Va fi majorată de la 900 de lei la 2.250 de lei subvenția acordată lunar angajatorilor care încadrează tineri absolventi ai unor instituții de învățământ, absolvenți din rândul persoanelor cu handicap, someri în vârstă de peste 45 de ani, someri de lungă durată, șomeri care sunt unici susținători ai familiilor monoparentale sau persoane aflate în apropierea vârstei de pensionare și care își găsesc cu greu un loc de muncă

Cuantumul primei de activare acordate șomerilor înregistrați, care nu beneficiază de indemnizație de somaj, va crește de la 500 de lei la 1.000 de lei

Guvernul va veni și în sprijinul angajatorilor care vor încheia, în condițiile legii, un contract de ucenicie sau de stagiu. Aceștia vor beneficia, la cerere, pe întreaga perioadă de derulare a contractului de ucenicie, respectiv de stagiu, de o sumă în cuantum de 2.250 de lei pe lună”.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.