Actualitate

Cât costă și cum se vor finanța lucrările la barajul Colibița și amenajarea râului Bistrița

Proiectul ”Mărirea gradului de siguranță a acumulării Colibița și amenajarea râului Bistrița, aval de acumulare, județul Bistrița-Năsăud, în valoare de 22.766.000 euro, fără TVA”, a fost prins la finanțare prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020, se arată în bilanțul făcut de ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, după șase luni de activitate.

235.762.059 de euro sunt alocați pentru ”Promovarea adaptării la schimbările climatice, a prevenirii și a gestionării riscurilor”.

Pentru ”reducerea efectelor și a pagubelor asupra populației cauzate de fenomenele naturale asociate principalelor riscuri accentuate de schimbările climatice” au fost propuse pentru finanțare 49 proiecte de investiții, dar la prima evaluare au fost selectate 13, printre care și cel legat de barajul Colibița.

În prezent, proiectul se află în procedura de achiziție a consultanței în vederea întocmirii studiului de fezabilitate și a documentației, pentru aprobarea cererii de finanțare.

Vezi și: Lucrări ca în Anglia la barajul Colibița. Cum va fi ”blindat” și ce pericole ne pasc dacă nu va fi golit lacul

4 comentarii

  • Natura e frumoasa dar mana omului transforma locul in unul mizerabil. Lacul arata oribil de mizerabil. Plin de dejectii de la vilele tovarasilor si a vedetelor de carton din zona. Cum naiba sa arunci caca in lac si pe urma sa faci baie in el si mai faci si reclama ca e marea de la munte. Apa e neagra. Asta e statiunea colibita, cu fosele care se scurg in lac.

    • Ai dreptate, miroase oribil a urina in jurul Fisherman-ului. Solutia e sa fie raportati toti cei despre care stii ca fac treaba asta la Ministerul Mediului, Comisia Europeana, etc.

  • Si pescarii ar trebui luati la bani marunti. Sa vezi ce mizerie lasa dupa ei in jurul locurilor de pescuit. Plus de asta, puneti jandarmeria sa verifice permisele de pescuit!!! Nu de aia platesc 100 si ceva lei pe an ca altul sa vina sa-mi scoata ochii ce pesti faini a prins in perioada de prohibitie.

  • Hai sa fim seriosi. Ce mai asteptati voi de la tanti gratiela ministra MEDIULUI care nu se stie exprima gramatical. Cand a venit la Bistrita s-a stropsit la ziaristii care au pus intrebari incomode. Face parte din guvernul agramat veorica dancila si cu asta am spus totul.Va puteti caca linistiti in LAC.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.