Actualitate Recomandări

Gala Educaţiei 2018, rădăcini şi aripi transformate în vise împlinite. Cine sunt câştigătorii (FOTO)

La Gala Educaţiei 2018, dedicată Centenarului, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud şi partenerii săi au acordat, în total 10 premii şcolilor şi profesorilor din judeţ, şapte la secţiunile concursului şi trei premii speciale.

Cele şapte secţiuni ale concursului au vizat proiecte ale elevilor, ale cadrelor didactice, ale partenerilor educaţionale, incluzând atât activităţi educative formale, cât şi extraşcolare. Toate au avut la bază ideea „Rădăcini şi aripi”, iar premiate au fost acele vise care s-au transformat în realitate.

 

„Dedicăm această zi directorilor şi consilierilor educativi, adică dumneavoastră cei care v-aţi asumat rolul de a conduce şi coordona toate activităţile şi provocările educaţionale. Am deschis, săptămâna trecută, la cercurile pedagogice, simbolicele boale cu vise îndrăzneţe şi ne-am bucurat împreună de toate împlinirile voastre, împărtăşind deopotrivă îngrijorări, provocări sau obstacole. Poveştile voastre au devenit pentru noi povestea noastră pentru că voi sunteţi oamenii care, dincolo de cifre, de statistici, de raportări, sunteţi cei care dau sens vieţii şcolii, daţi sens hârtiilor, rutinei, cei care, la rândul vostru, susţineţi şi inspiraţi vise. Noi nu suntem niciodată singuri în demersul nostru educaţional şi, azi, la ceas de bilanţ, la ceas de sărbătoare, îi avem alături pe partenerii noştri, cei care niciodată nu ne răspund cu nu vrem, nu avem sau nu putem”, a spus în deschiderea evenimentului inspectorul şcolar general Camelia Tabără, referindu-se la reprezentanţii CJ, ai Centrului Judeţean pentru Cultură, ai Bibliotecii Judeţene „George Coşbuc” şi ai Liceului de Muzică „Tudor Jarda”.

De altfel, elevi ai acestei şcoli au deschis Gala Educaţiei alături de Muzica Garnizoanei Bistriţa şi au închis-o într-un moment emoţionat. Şi tot ei au fost cei care au recreat harta României cu toate cele trei culori ale ei, hartă care, de altfel, a reprezentat şi trofeul înmânat câştigătorilor.

 

„Am ales simbolic să reconstruim ţara ca într-un puzzle cu bucăţi de tricolor care să ne amintească de o istorie tumultoasă, de jertfe şi de idealurile stropite cu sânge ale moşilor şi strămoşilor noştri. Acest trofeu am ales să îl oferim premianţilor de la Gala Educaţiei 2018. Suntem în prag de mare sărbătoare şi trebuie să îi învăţăm pe copii să simtză şi să trăiască româneşte, să-şi iubească şi să respecte ţara şi simbolurile ei”, a spus Camelia Tabără.

Primul premiu, la secţiunea de concurs „De la elev la elev” a fost acordat Colegiului Naţional „Andrei Mureşanu” Bistriţa pentru proiectul „Nu pleca din ţara ta!”.

 

La secţiunea „Directori care colecţionează vise” a fost premiată directoarea Varvara Mititean aLiceului „Solomon Haliţă” Sângeorz-Băi pentru proiectul „Open minds, new doors- un lider pentru comunitate”.

La secţiunea „Povestea mea, povestea ţării mele” subsecţiunea şcoli/licee, premiul a fost acordat Liceului Tehnologic Telciu pentru proiectul „Din respect pentru natură”.

  

La secţiunea „Povestea mea, povestea ţării mele” subsecţiunea grădiniţe a câştigat Grădiniţa cu Program Normal Sângeorz-Băi cu proiectul „Centenar cu zâmbete de preşcolar”.

La secţiunea „Şcoala mea, a doua casă” a fost premiată Şcoala Gimnazială nr.1 Rebra pentru proiectul „Am atâtea să îţi spun”.

  

La secţiunea „Parteneriate de succes” a câştigat Asociaţia Tineri pentru Comunitate şi Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu” Bistriţa pentru proiectul Festival de teatru româno-polonez.

La secţiunea „Şcoala – creativitate, talent, educaţie” a câştigat Liceul cu Program Sportiv Bistriţa pentru proiectul „100 de ani, 100 de poveşti, 100 de campioni”.

  

La secţiunea „Nouă ne pasă!” a câştigat Liceul Tehnologic Feldru pentru proiectul „Prietenii mei şi ai tăi” realizat împreună cu Şcoala Lacrima de la Unirea.

Premiul special din partea Centrului Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud a fost acordat profesoarei Carolina Karoli de la Liceul de Muzică „Tudor Jarda” Bistriţa, iar Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc” Bistriţa le-a premiat pe profesoarele Roxana Manuela Kovacs de la Liceul de Muzică „Tudor Jarda” şi pe Alina Elena Tomi de la aceeaşi şcoală pentru implicarea lor totală în proiectele bibliotecii.

 

La rândul lui, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud a acordat un premiu special Colegiului Naţional „Petru Rareş” din Beclean pentru că este o şcoală „care nu doar primeşte, ci şi oferă comunităţii, o şcoală care şi-a stabilit ca priorităţi promovarea multiculturalismului, a inovaţiei, a spiritului democratic”, fiind anul acesta gazda a două tabere de robotică naţionale, dar şi pentru că a primit de două ori titlul de „şcoală ambasador al Parlamentului European” cu 20 de ambasadori, cinci seniori şi 15 juniori.

 

Reamintim că la prima ediţie a Galei Educaţiei, au fost recompensate cu premii 12 cadre didactice care au primit titllul de „Profesorul anului”, în timp ce la ediţia a doua a fost valorificată munca în echipă, fiind premiate zece şcoli din toate categoriile, de la grădiniţe, la cluburi ale elevilor.

Gala Educaţiei 2019 va fi despre activitatea cadrelor didactice la clasă, a anunţat Camelia Tabără.

13 comentarii

  • Felicitări pentru această activitate! Felicitări d-nei Tabără şi colectivului de inspectori pe care îi coordonează foarte bine! O echipă vrednică, implicați şi responsabili în tot ceea ce fac! Să fiți tot aşa!!!

  • Rușine! Gală comunistoidă în timpul programului școlar! Cum rămâne cu „nicio manifestare în timpul orelor” , d-na Tabără? E valabil numai când vă convine, nu-i așa? Și îl chinuiți și pe inspectorașu șef ungur, cu tricoloru-n cept, oare nu i-a ars pielea dedesubt?

  • Sultane , treci la culcare!!! Nu exista un eveniment sau o manifestare, si mai ales atunci cand vorbim despre profesori, sa nu se trezeasca careva , sa arunce cu noroi. Felicitari , Camelia Tabara, felicitari tuturor celor implicati, felicitari tuturor profesorilor !!!

    • Corect, să nu arunce cu noroi în profesori. Asa ca, nu mai amesteca profesorii cu ISJ și inspectoarea psd-ista Camelia Tabara!

  • Pentru PSD învățământul nu contează. Pentru PSD importante sunt moaștele și bisericile. Vreți și dovada? Când le trebuie bani, matrapazlâcurile naționale îi iau mereu de la școli.

  • Doamna Tabara, aveti cunostinta despre faptul ca la CNLR, unii dintre elevii de liceu stau si vor sta in aceasta iarna fara caldura in clase ? Conteaza acest lucru pentru dumneavoastra ? Aveti solutie pentru aceasta situatie ?
    Argumentul ca, nu se poate renova cladirea veche a liceului nu le tine elevilor de cald !
    Un manager gaseste solutii !
    Ma intreb avand in vedere aceasta situatie si multe alte probleme din invatamant, aveati motiv de organizare a unei gale ?

  • Din pacate la CNLR sunt multe probleme, de la profesori care ar trebui consiliati psihologic , la profesori ,,depasiti,, care ar trebui sa se pensioneze…
    Problema cu caldura e veche… nu o sa se rezolve.

    • @dinu m
      Nene, ce calificare/competenta ai sa recomanzi pensionarea sau trimiterea la consiliere a unui profesor de la CNLR? Te-a pus careva la punct pe matale sau odrasla matale?

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.