Actualitate

AJOFM: Bursa locurilor de muncă privind integrarea socială și ocuparea persoanelor cu dizabilități

Ziua de 3 decembrie este ziua internațională a persoanelor cu dizabilități. Sub egida ”Pot ce poți și tu, angajează-mă!”, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă marchează “Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități” prin organizarea la nivel național a unor evenimente care să asigure atât dialogul dintre factorii care pot contribui la ocuparea forței de muncă din rândul persoanelor cu dizabilități, cât și activități specifice bursei locurilor de muncă.

Acțiunile care se vor desfășura în parteneriat cu Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Dizabilităţi, direcțiile generale de asistență social și protecția copilului și organizații neguvernamentale ale persoanelor cu dizabilități își propun să asigure un dialog constructiv pentru integrarea socio-profesională a persoanelor cu dizabilități.


Potrivit art. 78 alin. (1) din Legea nr. 448/2006, persoanele cu handicap pot fi încadrate în muncă conform pregătirii lor profesionale. Autorităţile şi instituţiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care au cel puţin 50 de angajaţi, au obligaţia de a angaja persoane cu handicap într-un procent de cel puţin 4% din numărul total de angajaţi. În caz contrar, acestea plătesc lunar către bugetul de stat o sumă reprezentând salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată înmulţit cu numărul de locuri de muncă în care nu au angajat persoane cu handicap.

”Cu eforturi minime, angajatorii pot deveni partenerii noștri prin încadrarea persoanelor cu dizabilități. Reamintim faptul că, potrivit Legii nr. 76/2002 privind asigurările pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, ANOFM acordă subvenții, pe o perioadă de 12 luni, angajatorilor care încadrează persoane cu handicap pe perioadă nedeterminată, cu condiția menținerii în activitate cel puțin 18 luni de la data angajării. Subvenția lunară este de 2.250 de lei și se acordă proporțional cu timpul lucrat”, se arată într-un comunicat.

În acest sens, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud va organiza Bursa locurilor de muncă privind integrarea socială și ocuparea persoanelor cu dizabilități, în data de 3 decembrie, începând cu ora 11.00, la Școala Profesională Specială “Sfânta Maria” din Bistrița, anunță AJOFM BN.

Agenții economici care doresc să participe la această acțiune se pot adresa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud, str. Gării nr. 2-4 Bistrița, telefon/fax: 0263-236296.

1 comentariu

  • În țara asta nu lucrează persoanele zdravene, și voi vreți să-i trimiteți la muncă pe cei cu dizabilități fizice? Dar unde vă credeți, in Elveția?

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS