După ce etapa I (Extinderea) din proiectul “Extindere, modernizare și dotare a secției Anestezie și Terapie Intensivă” din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița a fost finalizat, a început etapa a II-a, Modernizarea. Lucrările vor dura aproximativ 40 de zile, timp în care secția ATI va funcționa cu un număr mai redus de paturi. Pacienții secției ATI au fost mutați în zona finalizată.
”ATI – etapa 2, modernizare. Mergem înainte!”, a postat pe Facebook managerul SJU Bistrița, Gabriel Lazany.
Proiectul de extindere, modernizare și dotare a Secției Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) și Unității de Transfuzii Sanguine (UTS), în valoare de 13,6 milioane lei (3 milioane euro), este finanțat cu bani guvernamentali prin Ministerul Sănătății. Cofinanțarea din bugetul județului este de 10%. Din valoarea totală a contractului, 6,5 milioane lei (1,4 milioane euro) sunt alocați pentru echipamente medicale.
Lucrările de modernizare vor crea condiții de confort medical la nivel hotelier. Fiecare dintre cele 20 de paturi va fi dotat cu aparatură medicală care va asigura toate condițiile pentru menținerea funcțiilor vitale. Din punctul de vedere al suprafeței, secția se va extinde de la 284 mp la 710 mp. Materialul care va fi utilizat pentru placarea pereților și a altor spații este cu activitate permanent bactericidă, ceea ce înseamnă de 100.000 de ori mai puține bacterii.
Lucrările sunt realizate de SC Depisto Star din Gheorgheni.
Foarte bine, sa se facă cât mai repede și sa-și mai schimbe și personalul atitudinea și mentalitatea. Acum e cam jale și dacă ajungi pe acolo cu ceva major n-ai prea multe șanse decât dacă te transfera urgent la Cluj sau Targu Mureș, iar dacă ai ceva mai ușor stai cu ceasurile in așteptare și chiar renunți, pana îți vine rândul. Se zice ca așa sunt Procedurile, justificări românești!
Sa auzim numai de bine și cât mai rar la Urgente!
daca se moare de pneumonie atunci…kaka maka
Foarte bine pe dracu : CT-ul e defect , tomografii se fac doar la privat , chirurgia pediatrica nu exista , adica daca un copil trebuie operat de apendicita musai sa il ducem cu ambulanta sau elicopterul la Cluj sau Mures . Afara e vopsit gardul , inauntru leopardul , domnule Lazany . Va tot laudati impreuna cu Radu Moldovan degeaba .
A ajuns Spitalul asta un fel de găină ce face ouă de aur.
S-au băgat mii de miliarde de lei vechi, sute de milioane de lei noi, zeci de milioane de euro, în zeci de ani, pentru a arăta – cum altfel, decât cât de cât NORMAL – ca și construcție.
S-a investit ceva și în dotare.
Probabil și în oameni (se vede mai puțin).
Dar toți fac din asta o vrednicie peste poate, de parcă ar fi adus de la mama lor de acasă bani pentru normalitate.
Dacă nu-i meritul domnului economist este meritul domnului inginer (diplomat ?) președinte – director general, șef a tot ce mișcă, prezent sau fost , ori a partidului (care, desigur, e-n toate).
Când vom termina să ne lăudăm cu ceea ce am făcut contra salariul primit, prevăzut în fișa postului, pe bani de la buget ?
Lăudați-vă când reușiți să aduceți la buget bani europeni pe proiecte bine făcute, sponsorizări, alte avantaje publice, nu că ați făcut cu 100 lei ceea ce făceau alții cu 50.
Buna ziua,
degeaba se cheltuie miliarde (fie lei , fie euro) daca nu se rezolva probleme de atitudine si mentalitate sau nu se organizeaza eficient serviciile pe sectii.
Inclusiv la UPU trebuie schimbata metoda de preluare si de analiza a bolnavilor…nu vreau sa dau lectii, dar ar fi bine sa se inceapa de undeva…. se vorbeste muuuult prea muult si se face putin si uneori ineficient.