Actualitate

Ioan Țintean: Vrem protocoale de colaborare cu PSD. Dacă nu, e posibil să ne retragem

”Noi avem un protocol pe guvernare semnat la nivelul conducerilor PSD și ALDE, dar nu avem protocoale în judeţe. Nici în Bistriţa-Năsăud, nici în alte judeţe nu există niciun protocol între filialele ALDE şi filialele PSD. I-am spus acest lucru preşedintelui Călin Popescu Tăriceanu, care mi-a zis: Da, e OK ce zici tu, dar hai să avem răbdare, să treacă congresul PSD, să vedem cu cine semnăm protocolul, resemnăm protocolul la nivel naţional şi pe urmă să trecem la întâlniri, aşa cum am făcut şi când am format USL, în judeţ, între fiecare conducere PSD şi ALDE, şi să vedem dacă picăm de acord. Dacă nu cădem de acord, atunci ne retragem. Cam aşa stau lucrurile la această oră”, a declarat președintele ALDE Bistrița-Năsăud, Ioan Țintean, vicepreședinte ALDE la nivel național.

Despre o retragere a partidului ALDE de la guvernare, vicepreședintele Consiliului Județean Ioan Țintean a afirmat într-o conferință de presă: ”Păi, dacă nu mai poţi colabora, nu-i corect să te retragi? Până în septembrie, lucrurile se lămuresc pe două paliere: candidatul de la prezidenţiale şi semnarea protocoalelor pe fiecare judeţ. După aceea, vom vedea ce vom face. Dacă nu se va întâmpla să semnăm protocoale, adică să nu putem colabora, este posibil la un moment dat să ne retragem. Este posibil să fie şi anul acesta, este posibil să fie şi la anul, nu ştim”.

10 comentarii

 • ALDE n-a inteles nimic după rezultatele catastrofale inregistrate la alegerile europarlamentare din 26 mai, unde la nivel national n-au reusit să treacă pragul electoral, iar in judetul Bistriţa-Năsăud, au realizat doar 4,78%. Scorul inregistrat la alegerile europarlamentare trebuie interpretat ca un rezultat politic, dat fiind faptul că la acest tip de scrutin au fost votate liste de candidati propuse de partide. Chiar dacă au candidat separat, cei din ALDE au fost perceputi de electorat ca făcand parte din barca PSD, ceea ce i-a tras in jos. Din păcate, ALDE nu a inteles că alianta cu PSD este dăunătoare pentru ei, desi la fel s-a intamplat si in 2014, cu PNL, cand partidul condus atunci de Crin Antonescu era in alianta numită USL. Atunci nu exista ALDE, iar PNL a obtinut la europarlamentare un scor de sub 15%, comparativ cu tinta avută de minim 20%. Un vechi proverb spune ca “inteleptul invata din greselile altora, desteptul invata din greselile proprii, iar prostul nu invata niciodata.” Se pare că ALDE nu a invătat nimic din moment ce partidul lor practic nu mai există, iar ei se mai gandesc la protocoale de colaborare cu PSD.

 • Esti penibil omule!!Voi nu mai reprezentati pe nimeni pentru ca nu mai voteaza nimeni cu voi!!Voi nu intelegeti ca oamenii s au saturat de lupta voastra cu justitia, ca sa puteti scapa de dosare si sa furati in liniste!!

  • Cei din conducerea PDL, PSD, UDMR și USR sunt mult mai corupți…nu fi mojic…vrei detalii despre fiecare ?

 • da, foarte interesant, ăsta-i un fel de șantaj al unui partid care nu areușit să facă pragul la europarlamentare… putem spune, fără a greși, în momentul de față se înfruntă tusea și junghiul, nici nu ști care îi mai rău. să fim serioși, în momentul în care ald iese de la ciolan, dispare pe cale naturală. s-a văzut și se vede câtă încredere emană în jur acest așa-zis partid… ce glumă bună!!! puneți presiune pe psdeu, acuma îs dispuși să vă dea orice numai pentru a nu-i lăsa de izbeliște… strângeți-i cu ușa, doar aveți pentru ce și cu ce, ați scos uluitorul 4% la alegerile europarlamentare; un procent pe care eu îl consider foarte mare, serios vorbind! nu mai bine cele două partide s-ar contopi, doar sunt la fel, iar în fruntea noului partid să fie desemnat colosalul șef ald, corespunde tuturor caracteristicilor pe care un stăpân psd trebuie să le aibă. presionați, presionați băieți, poate obțineți și poziția de stăpân absolut la psdeu!!!

 • Esti expirat moșule.
  De 30 de ani, la vremuri noi tot voi.
  V-ajunge.
  La lada de gunoi a istoriei cu voi.
  Vă trebuie protocoale, ai ?
  Din protocoale ați trăit și ați prostit poporul.
  V-ați mărit pensiile, (speciale) așa că lasă pe alții și du-te să nu mai audă bistrițenii de alde ca dv.

 • Adevaratii liberali rosii din ciuma rosie PSD-ALDE devin penibili . Asteapta congresul PSD sa vada daca mai ramane cineva pe acolo , ca sa negocieze niste sinecuri . Dupa ce s-au dat in sondaje cu 12% si au obtinut sub 5% cu Norica lor pe lista , Tinteanu risca sa piarda vreo 9 luni din sinecura de vicepresedinte al CJ . El e pregatit pentru planul B , sa tradeze ALDE , numai sa mai ramana 9 luni vicepresedinte CJ . Ramane de vazut daca-l va mai tolera PSD-ul in aceasta pozitie , fiind multi si acolo care si-ar dor sa ajunga in locul lui .

 • Va asteptam pe toti la scoala de vara a VERZILOR pt. o ecologizare politica. Cursurile si apa minerala si cafeiul se asigura gratuit.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS