Actualitate

Medalia de aur pentru Sauvignon Blanc de la Crama Valea Ascunsă

Vinul Cramei Valea Ascunsă (Vin de Teaca), din soiul “Sauvignon Blanc – 2018, a obţinut două premii importante: ”Regizor al vinului” la concursul naţional “Povești cu vineri românești” realizat cu sprijinul Asociaţiei Degustătorilor de Vinuri Autorizaţi din România, Premiul național de excelență și medalia de aur în cadrul premierilor GastroArt – ”Vinul.ro”.

Valea Ascunsă a participat la cel mai mare festival de Wine & Street Food organizat la Palatul Parlamentului, câştigând medalia de aur în cadrul acestuia, unde s-au oferit 6 Mari medalii de aur, 35 de medalii de aur şi 16 medalii de argint ce au fost acordate vinurilor românești în cadrul Galei Premiilor de Excelenţă Vinul.ro & GastroArt. Peste 150 de invitaţi au fost prezenți la o seară festivă atât pentru lumea vinului, cât şi pentru cei din domeniul gastronomiei. În afară de vinuri, au fost acordate distincții și pentru bucătari, scriitori, edituri, restaurante și alte companii cu rezultate deosebite în sfera gastronomiei. Întregul eveniment a fost legat de prima sărbătorire oficială a Zilei naționale a gastronomiei și vinurilor din România, legiferată ca urmare a unor demersuri inițiate în 2017 de către GastroArt.ro, Vinul.ro și Chef Nico Lontras, prin organizarea primului Congres despre gastronomia și vinurile de la noi din țară.

”Îngrijim 20 de hectare de viţă de vie, adică 93.330 de viţe, îmbăiate în câteva mii de ore de soare pe an, renăscute pe dealurile din Ascunsa, Teaca, Bistriţa-Năsăud. Pe de altă parte, suntem o cramă de familie, dotată la cele mai înalte standarde de tehnologie, cu o capacitate de producţie de 100.000 de litri pe an. Lucrăm minuţios, atent, cu drag şi bucurie, ardeleneşte dacă vreţi, ca să “distilăm” nectarul viu născut de viţele noastre. Vă invităm să ne cunoaşteţi în fiecare sticlă de Fetească albă, Fetească regală, Chardonnay, Sauvignon blanc şi Fetească neagră”, ste prezentarea Cramei Valea Ascunsă.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.