Actualitate

Doi morţi şi un rănit grav după ce un tren a lovit o maşină la Nimigea

Doi oameni au murit şi altul e grav rănit după ce o maşină a fost lovită de un tren personal în localitatea Nimigea de Sus. Accidentul s-a petrecut în jurul orei 21.00, maşina în care se aflau trei persoane fiind lovită de un tren la trecerea de nivel cu calea ferată. Locomotiva a suferit avarii în valoare de 5.000 de lei.

Primarul comunei Nimigea, Mircea Runcan, a declarat că maşina în care se aflau cei trei circula pe un drum comunal între Nimigea de Jos şi Nimigea de Sus.

„Vizibilitatea e foarte redusă la trecerea de nivel cu calea ferată. Probabil că şoferul nu a văzut trenul şi nu a oprit. Trenul a lovit maşina în plin şi a împins-o pe calea ferată spre un pod metalic al CFR. Doi oameni sunt morţi şi, din câte am înţeles, alţi doi sunt răniţi grav, fiind blocaţi în maşină. Sunt aici echipe de salvare şi încearcă să îi scoată. Nu ştiu dacă sunt vii sau morţi. Cei decedaţi sunt doi bărbaţi de aici din comună”, a declarat primarul.

Potrivit sursei citate, şi traficul feroviar este blocat, trenul nemaiputând să-şi continue drumul după ce a împins maşina în podul metalic.

„Nu am reuşit să ajung la tren, dar cred că e vorba de personalul care circulă pe ruta Ilva Mică – Dej”, a spus primarul.

Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi ISU a anunţat, la rândul său, că, la Nimigea de Sus sunt doi morţi şi doi răniţi.

Potrivit agentului şef Valeruţ Rauca de la Poliţia TF Salva, două trenuri erau blocate în staţia Salva deoarece operaţiunile de descarcerare şi degajare a căii ferate sunt dificile.

Rauca a spus că, în final, în maşină a fost găsit un singur rănit, preluat de SMURD.

ACTUALIZARE

”Pe D.C. 40 B, P. Nicolae de 42 ani din Mititei, în timp ce conducea un autoturism pe directia Nimigea de Sus – Nimigea de Jos nu s-a asigurat la pasajul de trecere la nivel cu calea ferată şi a fost surprins de trenul Regio 4486 Dej – Ilva Mică. După impact autoturismul a fost deplasat pe calea ferată pe o distanţă de 160 m spre Salva.

În urma accidentului a rezultat decesul conducătorului auto, a pasagerului L. Iulian de 34 ani din Piatra şi rănirea gravă a celuilalt pasager, F. Ioan de 43 ani din aceeaşi localitate.

Autoturismul a fost avariat în totalitate şi s-au produs avarii la locomotivă în valoare de 5.000 lei. Mecanicul de locomotivă a fost testat alcooltest, rezultatul fiind negativ. Traficul feroviar a fost întrerupt timp de 90 de minute”, a anunţat Inspectiratul Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.