Sport

De la egal la egal, amical: Gaz Metan – Gloria 1-1

Cele două echipe au repetat într-o partidă de verificare disputată la Mediaş rezultatul înregistrat în etapa a 3-a a Ligii I. Antrenorul Nicolae Manea a folosit formule distincte pentru fiecare repriză şi l-a testat pe portughezul Braganca, însă golul egalării a fost reuşit de Curtuiuş. Campionatul este întrerupt deoarece reprezentativa României joacă în preliminariile Campionatului Mondial.

Profitând de întreruperea campionatului pentru primele jocuri oficiale ale echipei naţionale a României în preliminariile CM 2014, cu Estonia şi Andorra, Gloria Bistriţa a disputat vineri 7 septembrie, la Mediaş, un meci de pregătire cu Gaz Metan (locul 11 în Liga I).

Cele două echipe s-au întâlnit de curând la Bistriţa, în etapa a 3-a, atunci fiind 1-1 (Predescu 51/D. Roman 80).

Rezultatul din partida de vineri a fost identic, 1-1, după ce la pauză gazdele au condus cu 1-0. Conform site-ului oficial al grupării bistriţene, Gaz Metan a deschis scorul în minutul 28 prin Zarko Markovici, iar ”alb-albaştrii” au egalat în minutul 90+1 prin Marius Curtuiuş (foto).

Gloria în prima repriză: Dolha (Oghinciuc 30) – Țârcă, O. Ionescu, Kanon, Cafasso – Ayza, Romario, Feher, M. Moraes – Braganca, Fl. Bratu.

Gloria în repriza secundă: Oghinciuc (Bota 60) – Bamba, V. Năstase, Peica, Reano – Țârcă, Keita, Enescu, Trestenicu – Layo, Curtuiuş.

Pentru Gloria a debutat şi cea mai recentă achiziţie, atacantul portughez Jaime Braganca (29 de ani), care a jucat în acest an şi la FC Vaslui.

Antrenorul Nicolae Manea nu i-a avut la dispoziţie pe Ionuţ Peteleu şi Paul Anton, convocaţi la naţionala de tineret pentru întâlnirea cu Letonia (10 septembrie) din grupa a 9-a de calificare la turneul final al Campionatului European Under 21, ediţia 2011-2013.

Echipa bistriţeană se află pe poziţia a 15-a în Liga I după şapte etape, cu 5 puncte şi golaveraj 4-10. În runda a 8-a Gloria va întâlni în deplasare formaţia Rapid Bucureşti – sâmbătă 15 septembrie, de la ora 21.30 (în direct la Digi Sport), apoi în etapa a 9-a va juca pe teren propriu cu Petrolul Ploieşti – vineri 21 septembrie, de la ora 21.30 (meci televizat tot de Digi Sport).

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.