Peste 1.800 de bistrițeni care au venituri sub 1.200 de lei lunar atât din oraș, cât și din localitățile componente, primesc zilele acestea pachete cu alimente de bază de la Primăria Bistrița. Ca să evite aglomerația, municipalitatea distribuie acum pachetele din trei puncte, iar acestea sunt gata pregătite pentru ca oamenii să nu stea mult la coadă.
Miercuri, am stat de vorbă cu câțiva dintre cei care au venit la punctul de distribuție de la Cantina socială de pe Bulevardul Independenței. Bătrâni și bolnavi, bunicii ne-au spus că au așteptat aceste alimente fiindcă se descurcă greu cu banii puțini pe care îi au și pe care trebuie să îi împartă între plata facturilor, medicamente și mâncare.
Au primit câte două pachete, aferente ultimelor două mari sărbători religioase, iar fiecare a cântărit câte 8 kilograme. Chiar dacă au avut de cărat plase de 16 kg, fiecare s-a chinuit cum a putut, a apelat la rude sau vecini și le-a dus acasă. Primăria nu a asigurat transportul decât în cazuri excepționale.
Dovada faptului că lumea a așteptat aceste pachete este că deja s-au distribuit peste 2.000 din cele peste 3.600 de pachete.
Un pachet conține două kilograme de zahăr, două de orez, doi litri de ulei, un kilogram de făină albă și un kilogram de mălai.
”Acum se primesc pachetele de la Crăciun și de la Paști. Din cauza pandemiei s-au sistat toate. Ne-am organizat în trei centre de distribuție la Cantina socială de pe Bulevardul Independenței, pe Zimbrului și Aleea Ineu – și lucrurile au mers mult mai ușor. Noi facem pachetele, iar când oamenii vin să le poată lua, să nu stea la rând. Pachetele sunt grele, mai vin oamenii cu cineva, cu rude, cu vecini, cu mașini. Pachetele se distribuie între 8.00 și 12.00”, a spus Anica Pop, responsabilă cu distribuirea pachetelor.
Acest tip de ajutor se acordă în baza unei cereri prealabile, înaintată Direcţiei Municipale de Servicii Sociale şi valabilă, după aprobare, pe parcursul întregului an.
La Cantina Socială a venit și o mașină de la SVSU, dar nu ca să îi ajute pe oameni ci ca să aducă niște pachete.
cu un plin de benzina rezolvam toata treaba…
dar asa ne place noua poporului roman sa ne umilim parintii…
Servicii sociale de calitate…..noroc cu svsu, ca mai nou peste tot am văzut numai pompieri și svsu, în toată România ai impresia ca funcționează doar serviciile de urgenta!!!!
Felicitări primăriei ! Ar fi culmea sa mai asigure si transport. Bine ca cineva are totuși grija de oameni.
Cu tot respectul dar copii acelor persoane varstnice nu pot sa de o mana de ajutor?? Multe lucruri pot fi puse in carca autoritatiilor, dar faptul ca acei batrani vin singuri sa isi care pachetele nu e vina autoritatiilor !!!!(e lipsa de implicare, emapatie si miserupism al copiilor lor)
Așa știe primăria Bistrița să și umilească cetățenii. Mă mir că nu sa pozat și vicele cu un pachet în mână, sau e în Delta???
Imaginea acestor oameni în vârstă și bolnavi, roși de neajunsuri și de umilințe servite de către autoritățile statului, indiferent de care sunt ele, fără îndoială, întruchipează cum nu se poate mai bine România de ieri, de azi și, sperăm să nu fie așa, de mâine. Doar pe hârtie România este un stat social, în realitate, categoriile vulnerabile ale acestei țări sunt marginalizate, neglijate și adesea umilite, în timp ce, cum se tot întâmplă, statul doarme pe el. Acest stat eșuat, de regulă, ține partea borfașilor, vulnerabililor imaginari și șmecherilor care gravitează în jurul unor politicieni profund corupți, inepți și demagogi.
Pro România a venit cu o propunere menită să ajute românii afectați financiar de criza economică provocată de coronavirus. În urma propunerii partidului lui Victor Ponta, dacă se va transpune în lege, pentru aproximativ un an, ficare cetățean va avea un venit net de 1500 lei.
sa vedem daca vor aproba in parlament
Contrastule, nu are nicio treabă capitalismul cu felul în care a fost și este guvernată în prezent țara. Capitalism se găsește și în țările occidentale, privește un pic cum se desfășoară lucrurile acolo, mai apoi stăm de vorbă. Am impresia că regreți totalitarismul ce a nenorocit această țară, du-te în Rusia, Coreea de Nord etc., te vor sătura ăia de comunism, îți va ieși pe ochi. Pari a fi și un neaoș PSDist, în condițiile date te-aș întreba respectuos, ciuma roșie ce a făcut pentru această țară și pentru pensionarii săi care, din păcate, o tot votează? Nimic, acele creșteri minuscule de pensii nu le-a schimbat cu adevărat viața, ci doar i-a amăgit că o vor duce mai bine, lucru care nu s-a întâmplat. Dacă ciumei roșii i-ar fi păsat cu adevărat de această categorie socială, măcar pentru voturile primite, care le-a tot permis să dețină puterea și să fure pe rupte, le-ar fi asigurat acestor oameni niște condiții decente de viață, pensiile lor tot cele mai mici din Uniune sunt, lipsurile lor sunt nenumărate, umilința la care sunt supuși este continuă etc. Evident că nici hoții din PNL nu sunt cu nimic mai bravi, sunt la fel de toxici, impostori, potlogari și gargaragii, nu diferă prea mult de gașca bolșevică a lui Ilici. Nu este de vină capitalismul pentru faptul că noi nu avem o țară, ci noi, fiecare dintre noi e vinovat pentru felul în care arată România, doar hoții ce au adus-o în starea de față de noi au fost puși acolo, așa că mai ușor cu blamarea capitalismului, du-te și trăiește în Cuba sau altă țară totalitară.
Corect ha-ha-Ha ! Citind postările unor postaci (care astfel nu uită de tot să scrie, că de citit au uitat deja), constat orizontul redus al unor spălați pe ceea ce ar trebui să fie creier.
Adică, organizarea suferă, distribuirea s-ar fi putut face cu mașini (dispozitive mobile) pe centre anunțate dinainte, între anumite ore (cum ne punea in-teligentul Crețu fluturași în cutiile poștale – cu mărețele lui realizări, struți, ouă, pârtie și alte belele), se puteau anunța cei îndreptățiți de sosirea pachetelor mai aproape de casă, iar evidența distribuirii se făcea electronic. Localuri se găseau – școli, piețe, parcări, etc.
Dar administrația locală se socotește un vătaf, care dă de la ea, iar cui în trebuie – să vină să primească , că de! calul de dar nu se caută-n dinți!
Mimăm alinierea la civilizația adevărată – aceea curat umană – dar avem grijă să nu fim deranjați prea tare.
Mai e mult până departe când încă nici nu ai început, iar cei cu care trebuie să te însoțești te trag mai mult înapoi decât în față.