Actualitate

Pensiile speciale, impozitate. Daniel Suciu: Pentru cei care credeau că ne jucăm, am dat răspunsul

Camera Deputaților, for decizional, a adoptat un proiect de lege care prevede impozitarea pensiilor speciale, inclusiv cele ale magistraților, militarilor și polițiștilor:

 • Impozitare de 10% pentru pensiile speciale între 2.000 și 7.000 de lei
 • Impozitare de 85% pentru pensiile speciale care depășesc pragul de 7.000 de lei

Nicio pensie rezultată din contributivitate nu va fi impozitată suplimentar.

”Pentru cei care credeau că ne jucăm de-a impozitarea pensiilor speciale, pentru cei care sperau să nu mai existe pensii de 77.000 lei, pentru cei care ipocrit spuneau că doar un partid apără privilegii, astăzi am dat răspunsul. Am spus că asta vom face, asta am făcut! Iar acum, din economia făcută ca urmare a supraimpozitării drastice a pensiilor speciale, Guvernul să se țină de cuvânt: alocații și pensii mărite!”, spune deputatul PSD Daniel Suciu.

https://www.facebook.com/SuciuVD/posts/1593267057503626

14 comentarii

 • Da. Ar fi frumos si laudabil ….daca ar fi si afevarat.
  De ce ???
  Ptr ca eu de mic stiu ca : corb la corb mu-si scot ochii.
  Ptr cine vrea detalii sau lamuriri….va stau la dispozitie.

 • Intre pensiile speciale impozitate se numără si indemnizaţia pentru limită de vârstă prevăzută de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.57/2019 privind Codul administrativ, cu completările ulterioare (primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de Consilii județene), care este neconstitutională.
  Iata argumentele:
  Aoptarea Codului Administrativ prin prin Ordonanţă de Urgenţă (OUG 57/2019) este de două ori neconstituţională. In primul rând nu se justifica adoptarea prin OUG, ocolind dezbaterea parlamentară. In al doilea rând, CCR a decis in noiembrie 2018, cu unanimitate de voturi, că legea privind Codul Administrativ este neconstituțională în integralitate pe motive extrinseci. Atunci Codul Administrativ a fost respins deoarece în cadrul procedurilor de adoptare Parlamentul a încălcat principiul bicameralismului. ”Unele articole au fost trimise Camerei decizionale, altele nu”. Un alt motiv care a stat la baza deciziei de respingere de către CCR a fost că inițiatorii Codului Administrativ nu au solicitat avizul obligatoriu al Consiliului Economic și Social. ”Legea te obligă să soliciți acest aviz. Chiar dacă ei nu trimit răspuns sau dacă avizul este negativ, este obligatoriu să-l ceri”. Si nu in ultimul rand, există decizii ale CCR din 2016, prin care s-a stabilit că pensiile speciale pentru aleșii locali sunt neconstituționale.

 • F fain,acum treceți si la salariile nesimtite de 2 – 3000 euro ale parlamentarilor cu toata suită lor,adică,secretari,subsecretar,presedinti județeni,prefecți,primari etc si putem spune ca ati facut o treabă buna ,ar fi ceva normal intr o societate normală,sau cum zice-a cineva…sa trăim intr-o Românie normală.

 • Nu vă dați mai mare decât sunteți, musiu, că ați impozitat pensiile – dacă ați făcut-o pe bune –
  că de fapt ați făcut-o numai de gura lumii și văzând că n-aveți încotro.
  Ani de zile ați amânat sorocul, pentru că tot dv. le-ați instituit, făcându-vă astfel datoare și aservite ”serviciile”.
  Așa că – pentru lucruri care țin de normalitate – nu vă împăunați, că nu-i frumos.
  Descoperiți leacul la coronavirus și vă vom fi recunoscători !

 • “34,4 de miliarde de lei a cheltuit statul în ultimii patru ani cu pensiile speciale.” (Adevărul.ro, 17 iunie 2020). Ce poate face un om cu 76000 lei pensie faţă de altul cu… 700 lei?
  Este bine că s-au impozitat, se vor găsi bani pentru dublarea alocaţiilor şi mărirea pensiilor – exlamă fruntaşii Ţării. Până la Promulgarea legii de către Preşedinte, aşteptăm insă, cu frică si nesiguranță, decizia CCR. Deci, politicieni de tot felul, nu vă grăbiți să va lăudaţi public cu realizările din „miercurea albă”! Pana la alegeri mai este timp!…
  Pe de altă parte, mai bine era să se voteze de către Parlament DESFIINŢAREA LOR!! Scurt, fără comentarii! Îmi menţin opinia: NIMENI nu are dreptul să primească pensii speciale fără să fi contribuit la Bugetul de pensii publice al ţării! Curioasă înţelegere „instant” pe acest subiect fierbinte între PSD şi PNL, opoziţia din Parlament şi Puterea Guvernului Orban, avertizat deja cu moţiune de cenzură… Bun jocul! “Curat murdar, coane Fănică!”, ne șopteste azi, din nou, Caragiale…HAA, HAAA!

 • Curat murdar coane Fanica ! Asa este si povestea voastra pt. bietii romani care sunt tot mai saraci cu duhul. Nu-i mai prostiti bre ca nu e fain ce faceti. Totul va fi neconstitutional ca asa trebe sa sune si voi toti care ati bantalit prin banci veti avea inca multa treaba cu prostia facuta deja. Cainele nu merge asa usor de la usa macelariei.

  • PSD exulta, aplauda, PNL isi asuma meritele, USR ul striga „victorie!”… insa noi majoritatea STIM cui i se datoreaza acesta initiativa… economiei… o ia incetuc la vale si trebuie bani de undeva… toti politicienii care au introdus aceste pensii acum poarta masti ca deh, ce mare lucru au realizat ei ca au impozitat aceste pensii. Toti politicienii sunt la fel si mai trebuie multe generatii pana poate o sa dea Domnul sa avem si noi niste lideri capabili si sper incoruptibili!

 • Cum se umfla orzul in ei, parca au facut o pentru populime nu pentru a mai castiga niște voturi.
  Sunt capsbili sa umble rupti in c,,r numai dai voteze lumea.
  Parca nu stim noi ce zace in ei.

 • Gargara ieftina! De fapt o pensie peste 10.000 lei net scade cu aprox 30%…. ca ex… 10.000 lei net pensie = 2.000+(5.000/10%)+(3.000/85%) rezulta ca pensia neta o sa fie 2.000+4.500+600 adica peste 7.100 lei net…. Mare scadere ce sa zic!?v! Asta pana la CCR… care o sa zica ca si taierea asta e neconstitutionala!!!!

 • Auzi măi gargaragiule, dar de ce nu ați început cu impozitarea acestora de la un nivel de 4.000-5.000 de lei, ăstea-s pensiile încasate de voi și să nu vă afecteze în mod direct? cam așa pare situația. Oricum, așteptăm să mai intre și în vigoare această prevedere, până atunci… Da, în cazul celor care beneficiază de indemnizații de serviciu, care, în marea lor măsură se bazează prea puțin pe contributivitate, trebuie impozitați drastic, iar pensiile speciale primite de aleși, OBLIGATORIU trebuie ABROGATE, așa că las-o la punctul mort bădie! Pentru ce luați voi pensii speciale, pentru nerealizările servite și pentru ținerea acestei țări în Evul Mediu? Care este motivul pentru care vi se cuvin aceste pensii, eu nu găsesc motivul obiectiv, poate vii tu și ne spui, demagogule. Tot voi le-ați votat, tot voi ați creat aceste caste, iar acuma vii să ne zici cât de nemernici ați fost? ați fost și sunteți, stați liniștiți, nu știu la cine mai ține această vrăjeală ieftină. Ciocul mic(…)!

 • D-le Suciu, mi-ar crapa obrazul sa mai ies pe post si sa fac declaratii sforaitoare si sa ma bat cu pumnul in piept cat sunteti, voi PSD-ul, de sensibili la dorintele prostimii ( alegatorilor ) si toate astea pentru ca se apropie alegerile si camasa vi-a ramas un pic cam stramta. Si asa, din patru in patru ani, va amintiti de noi si cautati sa reparati ceea ce tot voi ati stricat, dar uitati sa ne spuneti ce averi ati strans in acesti patru ani, sau in cei patru ani scursi de la o alegere la alta. D-le Suciu, de ce nu le spuneti la oameni ca in urma cu foarte putin timp ati mai creiat si legiferat niste Pensii Speciale, pentru alesii locali, pentru soferii de la Parlament si personal deservent. In locul d-stra as sta linistit in banca, prea mult rau ati facut acestei tari ca sa puteti fi iertati si uitati prea curand.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.