Actualitate Recomandări

La mulți ani, România! Ceremonie simbolică la Bistrița, de Ziua Națională (FOTO)

O scurtă ceremonie oficială în format restrâns, la care au participat reprezentanții Instituției Prefectului, Consiliului Județean, Primăriei Bistrița și Brigăzii 81 Mecanizată a avut loc în Bistrița, la statuia poetului Andrei Mureșanu, cu ocazia Zilei Naționale a României.

Ceremonia simbolică organizată fără public a constat în intonarea Imnului Național, rostirea unei rugăciuni și depunerea unei coroane de flori.

Din partea autorităților locale și județene au fost prezenți prefectul Stelian Dolha, președintele CJ Radu Moldovan, viceprimarii Sorin Hangan și Călin Stan, comandantul Brigăzii 81 Mecanizată, col. Cornel Scurt.

”Este o zi specială, însă pandemia ne obligă să celebrăm altfel Ziua Națională a României, fără festivități, fără paradă militară, fără bucuria publică a acestei zile, așa cum ne-am obișnuit. Asta nu înseamnă că nu purtăm ziua de 1 Decembrie în sufletele noastre, asta nu înseamnă că nu trebuie să ne bucurăm împreună cu cei foarte apropiați și să ne gândim cu speranță la ziua de mâine. Cel mai important mesaj al acestei zile este cuvântul ”unitate”. Unirea a fost în cuget și-n simțiri și cred că dezideratele de altădată astăzi sunt mai actuale ca niciodată. Numai împreună putem să ieșim din această pandemie, cei din prima linie și mă refer la medici, instituțiile care au gestionat situația sunt insuficiente în lupta cu acest virus nemilos. Doar luptând împreună împotriva lui îl putem birui. Sper ca într-un termen cât mai apropiat să ne bucurăm că am scăpat de această pandemie, să începem reconstrucția acestei țări și să ne gândim la prosperitate”, a declarat la finalul ceremoniei prefectul Stelian Dolha.

Din cauza pandemiei, Guvernul a decis că publicul nu poate lua parte la manifestările de 1 Decembrie, organizate în format restrâns. În plus, municipiul Bistrița este în carantină.

În mod tradițional, la Bistrița de Ziua Națională aveau loc parada militară, degustare de bucate tradiționale, spectacol pentru copii și aprinderea luminilor de Crăciun în Piața Petru Rareș, retragerea cu torțe a militarilor.

https://www.facebook.com/PrefecturaBN/posts/3266157856847015
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=3528507453851528&id=843247625710871

CITEȘTE ȘI:

1 comentariu

  • Asa ar trebui sa fie toate ceremoniile. Ce atâta fală mare-n traistă goală! Nu și-a dat nimeni viața, nici in primul război mondial, nici la Revoluție, ca să-și umple urmasii burtile cu fasole și ciolan sau mici cu bere. Și cu siguranță nici ca să vorbească despre mândrie națională toți jefuitorii analfabeți si imorali ai țării ăsteia.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS