Actualitate Recomandări

Prefectul dă vestea mult așteptată. Propune ieșirea din carantină a orașului Bistrița

Prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, a declarat, la finalul ceremoniei simbolice de 1 Decembrie de la statuia poetului Andrei Mureșanu, că va propune ieșirea din carantină a orașului Bistrița, unde incidența a scăzut până la 5,84 cu focare și 5,57 fără focare. Propunerea trebuie apoi aprobată de autoritățile centrale.

”Merg chiar acum la o ședință la o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Aștept raportul Direcției de Sănătate Publică. După ce incidența cazurilor a scăzut zi de zi, propunerea mea astăzi o să fie de ridicarea carantinei pentru municipiul Bistrița. E un Comitet Județean pentru Situații de Urgență restrâns. Pe cei care nu pot participa, cum este de exemplu președintele Consiliului Județean sau primarul Bistriței, o să îi contactăm telefonic. Îmi doresc din suflet ca joi dimineața la ora 5.00 să nu mai avem carantină în Bistrița”, a spus prefectul.

El a menționat că, în afară de faptul că a scăzut incidența cazurilor, un alt argument ce va fi prezentat forurilor naționale de decizie este acela că la Secția ATI Covid sunt libere 18 locuri.

”Am găsit și gura de oxigen cu Spitalul din Năsăud. Avem argumente și pentru Departamentul pentru Situații de Urgență, și pentru Institutul Național pentru Sănătate Publică pentru ca să ieșim din carantină joi dimineața. Sper să ne ajute Dumnezeu să ieșim!”, a spus prefectul.

Stelian Dolha le-a mulțumit locuitorilor Bistriței și celor din județ pentru că au înțeles măsura carantinei și s-au conformat.

”Altfel, indiferent câte filtre am fi avut, fără ajutorul oamenilor nu ar fi avut carantina aceste efecte și poate trebuia prelungită. Le mulțumesc pentru că au înțeles. Știu că a fost greu, iar pentru cei afectați sper să revenim cu măsuri ca să reușim să resuscităm afacerile lor. Este mesajul meu ca prefect și mesajul Guvernului României prin noi”, a spus Dolha.

Propunerea CJSU privind neprelungirea carantinei trebuie aprobată de Departamentul pentru Situații de Urgență.

ACTUALIZARE

15 comentarii

  • Pentru Emil, poti compara daca sunt aceleasi aparate, procedee, altfel comparam mere cu pere…. una sa faci un test cu 90% acuratete, alta e sa faci un test cu 50%…

  • Ati carantinat orasul degeaba!
   Masuri fără nici o noimă.
   Au ajuns să ne conducă incompetenții. Luăm măsuri doar pentru a spune ca facem ceva.
   Gestionarea acestei crize este dezastruoasă.
   La primăvară când se termină resursele bieților români, vă dau afară oamenii cu șuturi în fund.

 • De-a rasu’ plansu’.Motivul ridicării carantinei nu este pentru sănătatea oamenilor ci este unul politic și electoral legat de alegerile parlamentare.Dupa alegeri lasă jos mănușile și trec la treabă.

 • Cred ca aici la comentarii s-au adunat toti comentacii analfabeti functionali ai jud. BN. Intreb stimabililor daca d-vs mai urmariti vreo stire si daca va uitati la televizor pe stirile nationale si pricepeti ce auziti ? Bunaoara generalul si fostul ministru de interne Gabriel Oprea care macar stie un pic de meserie , acum trei zile la Realitatea tv declara ca guvernul s-a miscat bine si a condus cum trebuie si cu masuri bune starea speciala de Pandemie. Pana si Oprea de la defunctul UNPR si care este considerat partas la aparitia asa zisului STAT PARALEL a recunoscut ca lucrurile nu au fost de mantuiala. Deci cei mai multi dintre comentacii de serviciu constat ca doar din lipsa de alte preocupari si-au facut un obicei in a critica si cum bate vantul. La astfel de indivizi nimic nu va fi bun si de folos niciodata.

 • Dacă după alegeri la nivel național o sa fie un număr foarte mare de cazuri cine si le asuma , sa vad atunci pe cei care ne îndemnau sa mergem la vot chiar daca orașul sau localitatea este in carantină, o sa isi asume aceste cazuri sau tot noi poporul o sa fim de vina pt ca nu am respectat regulile

 • La multi ani dragi romani din Bistrita . Si tara noastra sa traiasca ! Vad ca m-ati pomenit mai ceva decat chiar ziua de 1 Dec. Dar de unde deduceti voi ca pe mine ma cheama VEVERITZ ?

 • Doar pt. domnul PASCA OVIDIU care are un nume si se si semneaza adica conteaza. Daca dvs considerati ca v-am jignit cu ceva atunci va rog sa primiti scuzele mele. Restul carcotasilor din anonimat nu exista decat sub forma imposturii. Nu te semnezi nu contezi. In Constitutia Romaniei dreptul la opinie este garantat si nu vad nici o jignire decat o constatare la felul in care lumea scrie nedocumentat.Analfabetismul functional este recunoscut de statul roman si doar cine se simte ca face parte se mai si poate supara , dar se poate si corecta daca doreste. Spor la treaba !

 • JDERULE imi place de tine ca esti din neamul Fratilor JDERI , inteligenti si bataiosi. Hai sa traiesti si multa Sanatate !

 • JDER + Veveritz pot face echipa buna. Te astept la o intrevedere cu bunatati si o poveste de suflet.Suntem chiar foarte compatibili. Simt asta din varful cozii (mustatii)stufoase .

 • Atunci sarutmana stimata doamna-domnisoara JDER , va admir si mai mult. Soc. civila noi cei de la B-ta Civica dorim sa va alaturati noua pt. a construi si a aduce idei bune impreuna in orasul nostru drag .Despre interpretari nu este cazul, nu practic bigamia ci doar pescuitul, ,gradinaritul si voluntariatul. La varsta mea am trecut cam prin toate si joc cinstit acum la 64 de ani ca nu mai am timp sa ma mint pe mine . Sanatate Multa !

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.