Scenariile după care au fost reluate, luni 8 februarie, cursurile în unitățile de învățământ, conform anexei Hotărârii Comitetului Județean de Urgență Bistrița-Năsăud nr. 27/07.02.2021, sunt următoarele:
Așadar, majoritatea școlilor din Bistrița-Năsăud funcționează pe scenariul verde.
În scenariul galben sunt unitățile de învățământ din municipiul Bistrița, orașul Beclean, comunele Braniștea, Budești, Ciceu Giurgești, Lechința, Leșu, Matei, Milaș, Negrilești, Rodna, Silivașu de Câmpie, Șanț, Șintereag.
În scenariul roșu nu se află nicio școală din județ, după ce comuna Milaș a trecut în scenariul galben.
Scenariul verde (incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori) prevede că activităţile care impun prezenţa fizică a copiilor sunt permise pentru toate categoriile de antepreşcolari, preşcolari şi şcolari.
În localitățile aflate în scenariul galben (incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1.000 dar mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori) se derulează activități în creșe, grădinițe, clasele primare, precum și în clasele terminale de gimnaziu și liceu, clasele VIII, XII și XIII.
În scenariul roșu (incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000), sunt permise activitățile la școală pentru antepreşcolari, preşcolarii, precum şi pentru elevii claselor din învăţământul primar.
Gata cu boieria profesorilor și a părinților! Un an de zile de relaxare și de încasare a lefurilor, unii pentru actul educațional online, adeseori neservit, iar alții pentru zilele libere plătite pentru a sta acasă cu copiii, a luat sfârșit, slavă Domnului! Nu știu câtă școală s-a făcut online în mediul urban, din câte am auzit de la cunoștințe, nu prea multă, dar în mediul rural nu s-a făcut deloc, iar lefurile profesorilor au mers în continuare. La noi la Michești școala online a lipsit cu desăvârșire, iar când n-a lipsit a fost făcută numai de mântuială, să nu zică domnii profesori că nu s-a încercat nimic. Nu este de mirare că nu s-a făcut nimic, având în vedere că predau profesori ieșiți la pensie, dar care încă predau, iar calitatea actului educațional, credeți-mă pe cuvânt de onoare, am un copil care învață aici, este deplorabilă, sub orice critică. Dacă așa arată școala și în alte localități rurale… vai de capul nostru!
Nene, nu știu ce ai fumat recent. „Michești” nu apare nicăieri pe hartă.