Actualitate

Cum arată platformele subterane pentru colectarea selectivă. Avantajele sistemului

(FOTO) Platformele subterane pentru colectarea selectivă a deșeurilor, fabricate de firma Megatitan din Beclean, sunt foarte rezistente și dispun de automatizare, anunță compania pe Facebook, unde a postat mai multe fotografii înainte să le livreze Primăriei Cluj-Napoca.

Primăria Cluj-Napoca a pornit, în 2017, un proiect ambițios: acela de a îngropa punctele gospodărești. A semnat un contract-cadru pentru 100 de platforme subterane de deșeuri cu societatea bihoreană Euriteh SRL, în valoare de un milion de euro (4,8 milioane de lei). Numai că, în noiembrie 2019, Euriteh a renunțat la contract.

Municipalitatea a organizat o nouă licitație și a semnat un alt acord-cadru, cu Megatitan SRL, pentru 200 de platforme. Acestea ar urma să fie finalizate până în decembrie 2021. Suma: 8,8 milioane de lei, fără TVA.

Cele 200 de platforme cuprind 800 de containere cu o capacitate de peste 880.000 de litri. „O astfel de platformă cuprinde o cuvă din beton armat și o structură metalică prevăzută cu sistem hidraulic în care se amplasează câte patru containere pentru colectarea deșeurilor. Aceste platforme subterane sunt destinate colectării selective a deșeurilor menajere pentru deșeuri în amestec/ biodegradabile, hârtie/ carton, plastic/metal și sticlă albă sau colorată. Adâncimea platformelor va fi de 2 metri”, a declarat Gheorghe Șurubaru, city-managerul municipiului Cluj-Napoca.

Platformele vor fi amplasate pe locurile în care acum se găsesc puncte gospodărești de colectare a deșeurilor. Avantajele acestor platforme sunt, potrivit city-managerului, că nu permit împrăștierea gunoiului, sunt ermetice și nu permit accesul rozătoarelor.

Și Primăria Bistrița are în plan să le introducă, precum a anunțat de curând administrația orașului.

https://www.facebook.com/megatitan.ro/posts/2912688918960573

6 comentarii

  • Atît de frumos arăta și proiectul actual, cu containere semiîngropate,pînă au intervenit politicienii și băieți deștepți, apoi totul s-a dus pe apa sîmbetei. N-am nici o îndoială că se va întâmpla altfel. Teoretic și în SF, totu-i minunat,dar în realitate,banul și mafia distruge tot.
    PĂREREA MEA!

  • Si dezavantajele acestui sistem care sunt? Eu zic sa mai astepte ai nostri, sa experimenteze cei de la Cluj si pe urma sa ia o decizie.

  • Buuun . Si asta credeti ca va rezolva problema deseurilor abandonate pe te miri unde ? In cat timp s-au distrus ,,celebrele ” module prevazute cu cartela de acces ? Modelul propus nu este altceva decat sa ascundem gunoiul sub pres ! Va dati seama ce inseamna , pe perioada verii, sa intri intr-un asemenea spatiu daca containerele nu sunt dezinfectate cel putin o data/sapatamana ?
    Suntem chiar asa de bogati incat sa ne permitem sa schimbam trei sisteme de colectare a deseurilor , pentru care s-au investit zeci de milioane de euro, in nici 10 ani ?!
    Credeti ca un asemenea sistem va elimina depozitarile necontrolate ? vor scoate PET-urile din rau ? sau ne vom trezi peste 2-3 ani cu ideea de a schimba sistemul !
    Cred ca ar trebui ca sistemul existent sa fie imbunatatit , sa fie amenajate platforme pentru modulele existente , sa se distribuie cetatenilor cartele de acces ,promise, pentru a se limita accesul agentilor comercial la depozitare , sa se coreleze numarul si capacitatea containerelor cu numarul de persoane arondat fiecarei platforme sa spalam si sa dezinfectam ,conform legislatiei , containerele si mai apoi sa vedem daca trebuie adoptat sistemul de la Cluj sau nu !

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS