Actualitate

Cum să cumpărați un SSD pentru laptop

Unitățile în stare solidă sau SSD-urile au dezvoltat noi factori de formă și protocoale de conectare în ultimii ani, pentru a facilita înlocuirea unităților din laptopuri, notebook-uri și tablete din ce în ce mai mici. Factorii de formă sunt mai mici, fără carcase externe, permițând SSD-urilor să se potrivească în spații mai mici. Modificările în protocoalele de conectare au permis, de asemenea, factori de formă mai mici și viteze crescute de flux de date.

Totuși, acești noi factori de formă și conexiuni au cauzat mai multe acronime și șanse mai mari de a achiziționa o unitate incompatibilă. Iată care e cel mai simplu mod de a găsi un SSD de laptop potrivit pentru nevoile dvs.

Cum funcționează o unitate SSD?

SSD-urile funcționează ca hard disk-urile, dar cu tehnologie diferită. La fel ca unitățile USB, SSD-urile folosesc memoria flash pentru a stoca date, care sunt accesate digital. O unitate HDD (HDD) folosește un platou rotativ și un braț care se deplasează pe platou pentru a citi fiecare porțiune de date. Ca urmare, SSD-urile furnizează timp de încărcare și încărcare aproape instantanee, deoarece nu trebuie să caute în mod mecanic date pe un platou rotativ.

Factori de formă și protocoale de conexiune ale SSD-urilor

Unitățile în stare solidă sunt disponibile în diferite forme, ceea ce face mai dificil să știți ce dimensiune SSD se va potrivi în laptop. Varianta de 2,5 inch a fost mult timp singurul SSD disponibil în comerț. Acum există unități de stare solid disponibile în 2,5-inch și M.2. Ce dimensiune alegeți depinde de dimensiunea slotului din laptop. Sloturile de unitate sunt, de obicei, etichetate cu dimensiunea și conexiunea corectă sau puteți căuta informații în manualul aparatului.

De asemenea, veți dori să verificați protocolul de conexiune pentru unitate. Cei mai comuni conectori sunt SATA, mSATA și PCIe. Puteți căuta în manual pentru a vedea atât dimensiunea slotului unității, cât și protocolul de conexiune. Dacă utilizați un instrument special de identificare a SSD-ului, acesta vă va indica dimensiunea unității necesare și protocolul de conexiune.

Capacitatea SSD-ului

Cea mai importantă alegere pe care o veți face este capacitatea de date a unității. Majoritatea unităților sunt vândute cu capacități de stocare cuprinse între 120GB și 2TB. Desigur, capacitatea mai mare vine cu un preț mai mare. Încercați să găsiți un echilibru între dimensiunea unității și bugetul dvs.

Veți dori întotdeauna să alegeți o unitate cu spațiu dincolo de nevoile dvs. actuale. Asta pentru că, pe viitor, veți continua inevitabil să produceți fișiere și fotografii care trebuie salvate și să descărcați muzică și videoclipuri. Dacă alegeți o unitate mai mare de ca început, evitați să trebuiască să măriți capacitatea unității de stocare de la an la an.

Dacă întâmpinați dificultăți în montarea datelor pe o unitate solidă pe care v-o puteți permite, există diferite strategii de curățare a computerului, fără a pierde fișiere valoroase pe care le puteți încerca.

Cel mai important lucru despre o unitate SSD laptop este să vă asigurați că obțineți o unitate compatibilă. Trebuie să luați în considerare dimensiunea, forma, protocolul de conectare și capacitatea. Datorită hardware-ului existent în laptopul dvs., capacitatea unității este singurul aspect care se află în mâinile dumneavoastră. Pentru a face lucrurile mai ușoare, utilizați un instrument de scanare a sistemului, apoi puteți alege capacitatea unităților compatibile în funcție de bugetul dvs.

(Advertorial)

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.