Actualitate

Nicolae Ciucă, premier desemnat. Ionuț Simionca vede un tandem PNL-PSD

Preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat pe actualul ministru al Apărării Nicolae Ciucă, propus de PNL, pentru funcţia de premier. Nicolae Ciucă a declarat că va negocia cu toate forţele responsabile pentru a alcătui guvernul într-un timp foarte scurt.

”Astăzi a început runda a doua de negocieri pentru formarea guvernului. Acum 8 zile, spuneam că Guvernul Cioloș 2 nu va trece testul în Parlament. Cu Cioloș căzut, USR va rămâne în afara guvernării și va trebui să voteze și noul guvern PNL-UDMR. Ar fi greu pentru USR să nu voteze un guvern care le îndeplinește dorința “fără Câțu”, mai ales în situația critică în care ne aflăm. Ciucă va fi premier pentru că nimeni nu își permite să prelungească această criză politică, iar anticipatele sunt excluse. Dacă USR nu va vota Guvernul Ciucă, cu siguranță noul Executiv va fi votat de câțiva parlamentari AUR și PSD. Rămâne de văzut cum se împart funcțiile de conducere ale Senatului și Camerei Deputaților și atunci vedem cine susține acest guvern minoritar, chiar și din umbră. Cel mai probabil, va fi un tandem PSD-PNL!”, spune președintele PMP Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, într-o postare pe Facebook.

Liberalii iau în calcul un guvern minoritar PNL-UDMR cu susținere parlamentară din partea PSD, dacă nu se înțeleg cu USR. PSD a decis să meargă la negocieri cu premierul desemnat. USR a precizat că ușa nu este închisă negocierilor și că PNL are de ales între refacerea coaliţiei cu USR și refacerea USL cu PSD. AUR a anunțat că nu va susţine propunerea Nicolae Ciucă premier și că va demara procedurile de suspendare a președintelui.

12 comentarii

  • Nu ma pricep si nu ma pasioneaza jocurile politice dar simt o spaima _instalarea extremismului in Romania prin acest AUR. Se spune ca BOR este in spatele acestui partid. Daca ma gandesc cat deserviciu a adus BOR campaniei de vaccinare si il asociez cu protestele organizate de AUR cred ca am motive sa ma tem. Ce credeti?

    • Ce tot te mai bagi în seamă măi Ionuț? Nu vezi că ești penibil? Ce mai reprezinți tu?
      Un partid care nu a intrat in parlament. La fel ca si Alde sau ProRomânia.
      Lasă-ne cu poveștile tale. Du-te fă altceva mai bine decât politică. Aici ai ratat tot.

  • USR a spus că are două condiții pt a intra la guvernare, sau pt a vota acest guvern!

    1. Alt premier decât Câțu
    2. Alte cerințe precum: zero taxe pe salariul minim, desființarea pensiilor speciale, alte cerințe referitoare la Justiție și la numirea procurorilor etc.

    Deci, numirea altui premier decât Câțu nu este suficient, PNL trebuie să se înțeleagă cu USR și la POLITICĂ!
    Și nu se vor nțelegere!
    PNL prefera sa se alieze cu PSD si să NU FACĂ NIMIC pt omul de rând. Nu vor reforma statul!
    Doar USR isi dorește schimbarea României in bine, tăierea privilegiilor nemeritate si un trai decent, după model european. Model in care cei bogați plătesc mult mai mult decât cri saraci
    In Europa săracii plătesc 17% impozit pe câștigurile la bursă, bogății plătesc 42%.
    Săracii plătesc 38% impozit pe salarii, bogății plătesc 53%.
    Cei care locuiesc in case mai mici de 140 m2 plătesc impozite mci, cei care locuiesc in palate, plătesc impozite mult mai mari pe m2 deținut.
    România este o țara in care diferențele dintre bogați și săraci sunt FOARTE mari.
    Trebuie introdus urgent IMPOZITAREA PROGRESIVĂ!
    Nu sunt nici comunist, nici socialist, eu doar constat că cele mai bogate, mai fericie, mai pașnice popoare, sunt cele care aplica ceea ce am scris eu!
    Popoarele scandinave!
    Ei nu au probleme de rezolvat la ei în țară, așa ca pe ei ii preocupă, independența Palestinei,Iindependenta Tibetului, pădurea Amazoniană, orangutanul și ursul panda.

    Sunt de 22 de ani in Danemarca, și ga zic că doar USR duce o politica bună, in interesul oamenilor săraci!

    • E în rezervă, cu pensie specială. Oare ce zice Rareș Ruj Roz? Le-au dat liberalii mumu la toți cei care i-au susținut. =))
      Cât de tare e asta, ca cei care eu promis eliminarea pensiilor speciale să pună premier pe unul cu pensie specială. :))

  • Mno, îi șansa PNL să scoată România la instrucție, aplicând politici liberale militărește, în pas de defilare.
    Să începem, zic, cu înviorarea de dimineață, apoi cu apelul bocancilor.

    • Stau în unitate, fac online de toate,
      Fac sectoare şi plantoane, pân’ la vaccinare.
      Stau în unitate, fac târâş pe coate,
      Fac sectoare şi plantoane, pân’ la vaccinare.

  • Ce rău îți mai pare că nu ești și tu acolo să prinzi o ciosvârtă, așa cum ai prins prin cumnat la CJ, este? Cât de pestilențial poți fi, bre, simioncă! Acuma revenind la problemă, lucrurile erau clare de multă vreme, hoții celor două mafii care au îngenunchiat România timp de 30 de ani și-au dat mâna de multă vreme, uitați-vă numai cum au votat cot la cot tot felul de legi dubioase în grajdiul numit Parlament, ultimul vot comun dat a fost pentru păstrarea pensiilor speciale pentru aleșii locali, după ce, înainte cu vreo săptămână, tot cot la cot au votat respingerea transparentizării deciziilor luate în cadrul sistemului public. Ce și-au zis băieții celor două găști de hoți, dacă tot nu putem mișca așa cum ne dorim alături decâinii ăștia de la USR, nu ar fi mai bine să colaborăm pe sub masă și să ne putem desfășura așa cum ne dorim, adică să putem fura așa cum o facem de 30 de ani. Alegătorii?… Dă-i naibii, cum îi păcălim de peste 30 de ani o vom face și de-acum încolo. Și vor pune încă odată botul. Îi vor vedea ca adversari și ca mari oponenți, în timp ce, fără jenă și o fărâmă de obraz, vor trage sfori împreună și vor secătui bugetele de resurse. Ce să faci? Când rata analfabetismului funcțional este de 45% din populație, să fim serioși, nu e de mirare că astfel de lepre ajung în astfel de funcții și că, deși fac toate mizeriile posibile, nu sunt aruncate la gunoi. Toată această șaradă ieftină nu s-ar fi putut desfășura fără implicarea mafiei din servicii prin impostorul de la Cotroceni, ins, pe care, o spun cu jenă și maximă rușine, l-am votat în turul II, nu pentru că am crezut în el, ci pentru că, vezi Doamne, era răul cel mai mic, după cum se vede, era un rău la fel de mare și nociv pentru țară. Aș vrea să-mi iau votul înapoi, din păcate nu se poate. Cu câinii de la USR nu te puteai și poți înțelege, tot mai bine e alături de ăia care știu mersul, știu cum se trag sforile știu mersul sistemului, că doar lucrurile trebuie să funcționeze pentru binele bandiților, societatea … dă-o naibii… Totul a fost numai circ și numai păcăleală pentru prostimea ce girează prin votul lor cele două bande mafiote în pozițiile avute. Nu am fost și nu voi fi niciodată de acord ca, într-o țară democratică, care se vrea civilizată, conducerea administrativă să fie asigurată de armată, mi se pare un lucru foarte, foarte periculos. Numai prin Mali, Iemeni etc., țările de mâna a X-a se mai întâmplă așa ceva. Suntem de râsul lumii, dar cu acceptul unui popor inert, irațional și lipsit de educație elementară. Ne merităm soarta. Trăiască usl2/0, soluția propusă de sistemul mafiot pentru a se putea fura în continuare nestingherit!

  • E Ciuca al nostru!
    (https://www.facebook.com/3minute.net/videos/e-ciuca-al-nostru/821885821934352/)

    Consultările de la Cotroceni au fost mai degrabă un simulacru. Nicolae Ciucă este preferatul lui Klaus Iohannis, care a fost băgat și pe gâtul PNL, obligându-i să renunte la sustinerea lui Florin Cîţu pentru functia de premier.
    De asemenea presedintele a fost la fel de interesant față de intâlnirea cu PSD, cu care se pare că ar fi bătut palma pentru a sustine un guvern minoritar PNL-UDMR. Klaus Iohannis vrea blocarea politicii și comportamentului reformist al USR și scoaterea lui din sferele de influență ale statului. Cu orice preț, fără USR.
    Pe de altă parte, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat în uma consultărilor cu Iohannis că este o problemă „pe palier politic” în ceea ce priveşte propunerea lui Nicolae Ciucă premier. Potrivit liderului „nu este usual”, în ultimii ani, ca un Guvern să fie condus de un militar, iar în cazul unui Guvern minoritar, prima mare încercare a unui astfel de Guvern ar fi în primăvară, amintind că „cei care nu sunt în Guvern depun moţiune de cenzură”.
    La fel si Dacian Cioloș presedintele USR a declarat că partidul său nu susține un guvern minoritar, câtă vreme există posibilitatea de a construi o majoritate în jurul unui program de guvernare. El a spus că USR este gata să discute refacerea coaliției. Totusi presedintele Klaus Iohannis putea opta de la inceputul lunii septembrie pentru solutionarea crizei politice, inainte de iesirea USR de la guvernare prin inlocuirea incă de atunci a premierului Florin Cîţu cu generalul Nicolae Ciucă, mizand pe fermitatea acestuia de a ţine în frâu a acestei coaliţii în care există atât de multe contradicţii. Rămâne de văzut cum vor evolua lucrurile.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.