Se apropie etapa a doua a concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct în unitățile de învățământ preuniversitar din județul Bistrița-Năsăud. Candidații au optat și sunt gata pentru o nouă evaluare, proba interviului. Pentru 87 de unități de învățământ au fost exprimate și validate opțiuni pentru funcțiile de director sau director adjunct. Pentru alte 23 de unități nu s-a înregistrat nicio opțiune, anunță Inspectoratul Școlar Județean. La proba scrisă au fost admiși 145 de candidați.
Proba interviului se va desfășura în perioada 15 noiembrie – 8 decembrie, în 17 decembrie urmând să fie validate rezultatele finale. Deciziile de numire, care se vor aplica începând din 10 ianuarie 2022, vor fi emise în 20-22 decembrie.
Într-o serie de școli și grădinițe sunt mai mulți candidați pe post, conform situației publicate de ISJ Bistrița-Năsăud, în care numele candidaților sunt anonimizate:
Etapa II… Cum se face ca la etapa I a fost 1 candidat la director CNLR, iar acum sunt 2?
De unde apar, cum apar?
După ce promovezi etapa I poți opta pentru orice școală dorești, din toată țara. Chiar pentru mai multe!
Sunt directori care nu au promovat examenul și cu toate acestea rămân pe post,fiindcă nu au avut concurență. Trageți voi concluziile.
Sunt directori la liceul Petru Rares din Beclean care iau ilegal doua salarii.Verisoara mea a plecat la Cluj pentru ca nu a putut ocupa postul de psiholog scolar deoarece cineva la liceu este si director si psiholog.
De ce se incaseaza cate doua salarii si nu lasa pe cei tineri sa lucreze.
Ca psiholog doar semneaza ca a primit salariul deoarece nu face nimic doar tine postul ocupat sa nu il ocupe cineva mai tanar si mai capabil
Si daca nu face nimic de ce incaseaza ilegal bani ca foloase necuvenite?
Noi tinerii nu avem unde lucra si altii primesc bani pentru o munca care nu o fac.
Cetatene sub acoperire „Miha” nu este chiar asa in realitate. La buget fiecare leut este verificat de Curtea de Conturi… Voi, tinerii, aveti unde lucra, mergeti la titularizare si apoi mai vedeti cu competenta. „Colacul nu-i a cui a fost menit, cine la dobandit”. Directorii, care nu au promovat proba scrisa si nu au concurenta pe post, raman mai departe, cu delegatie, schimbarea este atributul inspectorului general. In rest, mai multa empatie si toleranta fata de colegii nostri. Sa nu cadem in capcana „Vulpea daca nu ajunge la struguri spune ca sunt acri” !
Și ți se pare normal?!? Nu ești competent, n-ai luat concursul…zbori! Lasă pe cineva care e capabil! Nu sunt doritori? Dați postul celor care candidează pentru alte școli și rămân pe dinafară! Nu-i lăsați pe cei competenți sa fie directori dar le dați delegații- incompetenților care nu sunt în stare nici să incercuiasca răspunsul corect la concursurile cu teste-grila, unde trebuie să găsească asemănări între cutit si furculița…Mi se pare hilar. Le găsește un copil de clasa a II-a și ei nu?!? Atunci cum pot fi capabili să conducă o școală?!? Tinerii sunt competenți dar nu mai incap de voi, ăștia care nu se mai satura de bani,care vor sa fie peste tot și cu 10 salarii daca se poate, tinerii lasă-i să meargă an de an la titularizare și să lucreze în Cuca-Măcaăi că tu ocupi 2 posturi!De s-ar da și la titularizare teste grila, sa vezi atunci note de 10… Nesătuilor!!!
La Cuca Macai e un privilegiu sa fii profesor. Comuna cu 14 sate, intre Pitesti si Ramnicu Valcea, zona de balada si legenda, vinuri bune si tuiculita de Pitesti. Am fost si la scoli, in „sihastrie”, unde… ” periuta de dinti se lasa mostenire nepoatei”… dar si acolo se poate face scoala. Saturatia de oxigen este mult mai mare. Piata muncii ne selecteaza, dar pana atunci dimineata la cafea sa ne mai uitam si in „oglinda”.
Vad că apreciezi zona! Fă-ți frumos bagajelul și du-te și servește țuiculița în Cuca Macaii, privindu-te tu-n oglinda … Îți prinde bine și aerul curat cu Covidul asta, că sigur ești un comunist fosilizat, după atitudine!!! Lasă-i pe ăștia tineri să-și bea cafeluța la oraș că au plămânii sănătoși și tu ți-ai baut-o destul, visând la aer curat pe banii statului!!!