Actualitate

Fată de 13 ani din Budacu de Jos abuzată sexual de tatăl ei. Bărbatul a fost arestat

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud a emis pe numele bărbatului de 33 de ani, tatăl biologic al fetei, mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol şi corupţie sexuală. Fapta s-a petrecut în decembrie 2012.

”În 26 ianuarie poliţiştii s-au sesizat cu privire la faptul că o minoră de 13 ani din Budacu de Jos a fost abuzată sexual în cursul lunii decembrie de C. A. de 33 ani, tatăl biologic. Suspectul principal a fost reţinut pentru 24 de ore sub aspectul comiterii infracţiunilor de viol şi corupţie sexuală, iar în 27 ianuarie a fost prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi arestare preventivă, fiind arestat preventiv pentru 29 de zile”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Serviciul de Investigaţii Criminale continuă cercetările.

Contactată telefonic, Delia Fontul, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bistriţa-Năsăud, a declarat că fetei i s-a acordat asistenţă psihologică. „Aşteptăm să încheie poliţiştii ancheta dânşilor după care vom face şi noi propria anchetă. Între timp, fetei i s-a acordat asistenţă psihologică”, a spus Fontul.

Tot în 26 ianuarie, Postul de Poliţie Lunca Ilvei a fost sesizat că în exploatarea forestieră ”Câmpuri” de pe raza comunei Lunca Ilvei, S. Viorel de 19 ani din localitate, în timp ce efectua lucrări de exploatare a materialului lemnos, a decedat, fiind lovit de un arbore în zona capului.

La faţa locului s-au deplasat şi reprezentanţi ai I.T.M. Bistriţa-Năsăud. Poliţiştii din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Sîngeorz-Băi fac cercetări în acest caz, sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.